Vaba Rahva Laul äratab Intsikurmu lauluväljakul ellu laulupidude tava

Kelly Olesk
, Tartu Postimehe suvereporter.
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intsikurmus laulab armastatud laule ligi tuhandest inimesest koosnev ühiskoor. Pilt on illustratiivne.
Intsikurmus laulab armastatud laule ligi tuhandest inimesest koosnev ühiskoor. Pilt on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Laupäeval toimub  Põlvamaal Intsikurmu lauluväljakul üks omamoodi laulupidu Vaba Rahva Laul, mis toob kokku ligi tuhandest inimesest koosneva ühiskoori, rohkelt tuntud Eesti muusikuid ning Urmas Lattikase ansambli, et üheskoos esitada 37 armastatud laulu.

Vaba Rahva Laulu eestvedaja Ülo Kannisto ütles, et kohale tuleb ligi 50 koori üle Eesti ning esindatud on peaaegu kõik maakonnad. «Võimas seltskond on tulemas,» on ta elevil.

Laulupeo ilma üle Kannisto üleliia ei muretse. Ta märkis, et laupäevaks lubab pilves ilma, aga see olevatki kõige parem, sest just siis olevat niigi muinasjutuline Intsikurmu lauluväljak veel maalilisem. «See on kauneim lauluväljak Eestis,» lisas ta.

Solistidena astuvad üles Oliver Leppik, Grete Paia, Merily Sepp, Kalle Sepp, Gerli Padar, Simo Breede, Urmas Põldma, Merit Männiste ja perebänd, Boris Lehtlaan, Carmen Joala, Ott Lepland, Siiri Sisask ja Mart Müürisepp.

Vaba Rahva Laul toimub Põlvas esimest aastat. Mõnes mõttes on tegemist laulupidude tava taassünniga Intsikurmus, sest Kannisto sõnul leidis ka Eesti kõige esimene laulupidu 1855. aastal aset just Intsikurmu laululaval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles