Fotouudis: Pangodi järve vähivarude kaitseks on kaasatud tuuker

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuker aitab keskkonnainspektsioonil otsida ebaseaduslikke vähimõrdu.
Tuuker aitab keskkonnainspektsioonil otsida ebaseaduslikke vähimõrdu. Foto: Keskkonnainspektsioon

1. augustil sai alguse ametlik vähipüügi hooaeg. Tartumaa populaarseimast vähijärvest Pangodist on kahe nädala jooksul välja võetud üle poolesaja ebaseadusliku püügivahendi.

Kõige suurema «saagi» said inspektorid 7. augustil, mil püügilt eemaldati 24 märgistamata vähimõrda. Ülejäänud päevadel on see number jäänud kahe ja kümne vahele, kokku on järvest välja võetud 51 ebaseaduslikku püügiriista.

Foto: Keskkonnainspektsioon

Inspektsioon teeb sel suvel koostööd ka ühe tuukriga, kes saab üle vaadata kaldadast kaugemale jäävad alad. Keskkonnainspektsiooni Tartumaa juhtivinspektor Urmas Võro märkis, et tänu tuukrile on leitud varasemalt märkamata jäänud mõrdasid ja ka üks nakkevõrk.

Võro lisas, et suuremas koguses selgusetuid püügivahendeid on vähemaks jäänud. «Salapüüdjate elu võivad lisaks inspektsioonile raskemakas teha ka loaga püüdjad, kes aktiivselt õhtuti veekogudel toimetavad,» ütles inspektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles