Uderna kooli vilistlased avasid Voldemar Kuslapi auks mälestustahvli

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voldemar Kuslap vaatab, kuidas katte alt ilmus talle üllatusena välja marmorplaat, mis tähistab tema õppimist Uderna koolis. Katte eemaldasid Ülo Maran ja Evi Paju.
Voldemar Kuslap vaatab, kuidas katte alt ilmus talle üllatusena välja marmorplaat, mis tähistab tema õppimist Uderna koolis. Katte eemaldasid Ülo Maran ja Evi Paju. Foto: Margus Ansu

Laupäeval kogunesid Uderna kooli parki vilistlased. Tavapärasest kokkutulekust, mida on siin peetud sajandivahetusest saati iga paari-kolme aasta tagant, erines seekordne ühe mälestustahvli avamise poolest. Nimelt paigaldasid kooliõed ja –vennad koolimaja otsaseinale valgest marmorist tahvli, kus on kirjas: «Voldemar Kuslap õppis Uderna koolis aastatel 1949 – 1953».

Samal Rõngu valla Kalme küla vana koolimaja seinal on varasemast ajast kaks mälestustahvlit: «Siin, Uderna koolimajas, toimus 1922. aastal Helmi Mäelo eestvedamisel Eesti esimene emadepäeva koosviibimine» ja «Siin asus end. Uderna ministeeriumikool, kus õppisid Konrad Mägi 1888 – 1889 Leopold Hansen 1895 – 1896 Friedebert Tuglas 1897 – 1900 Jaan Kärner 1901 – 1906 ja elas Ado Reinvald 1917-1918».

Kui mälestustahvel oli avatud, andis Voldemar Kuslap rohkem kui tund kestnud kontserdi, mis koosnes operetiviisidest ja estraadilauludest mitmes seades ning luuletustest ja lõbusatest lugudest. Seejärel algas piknik.

Veerand tundi enne kontserti ja mälestustahvli avamist vastas oma 80. sünnipäeva kontsertideks valmistuv bariton Tartu Postimehe küsimustele. Intervjuu ilmub mõne päeva pärast.

Voldemar Kuslap andis Uderna koolimaja parki kogunenud vilistlastele kontserdi.
Voldemar Kuslap andis Uderna koolimaja parki kogunenud vilistlastele kontserdi. Foto: Raimu Hanson
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles