Erkmaa KK on minikorvpalli Eesti meister

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkmaa KK mini-meistermeeskond.
Erkmaa KK mini-meistermeeskond. Foto: Erkmaa Korvpallikool

Nädalavahetusel (16.-17.aprill) toimus Ida-Virumaal Eesti D-klassi (mini) finaalturniir. Kaheksa meeskonna (SK Rim/Pirita, H-Sport SK, Rapla KK/Stipend, Tallinna Reaalkooli SK, KK Viimsi, Tartu Salva/Rock, Virumaa PK, Erkmaa KK) osavõtul krooniti poiste minikorvpalli meistriks Erkmaa Korvpallikool.



Veerand- ja poolfinaal mängud toimusid Voka spordihoones. Finaalmäng toimus uues suurejoonelises kompaktses Jõhvi spordihoones.

Veerandfinaal H-Sport spordiklubiga kujunes Erkmaa KK jaoks kolmest mängust lihtsamaiks. Esimese veerandaja järel oli edu 22:2, poolajaks näitas tabloo tartlaste kasuks 42:8 ning kogu mäng võideti 82:32. Edasi jäi oodata poolfinaali vastast SK Rim/Pirita ja KK Viimsi vahelisest mängust. Võitjana väljus sellest paarist KK Viimsi.

Poolfinaali alustas KK Viimsi teravalt ja agressiivselt, Erkmaa KK poisid seevastu ei saanud oma mängu alguses käima. Otsustavateks veeranditeks olid 2. ja 3., mil vastasel laubati visata vaid 7 punkti enda 41 vastu. Lõppseis 79:34 viis finaali Erkmaa KK.

Teist aastat järjest olid mini finaalis vastamisi Erkmaa Korvpallikool ja Virumaa Pallimängude Kool. Kui põhiturniiril võideti läänevirulasi 55:37, siis finaal oli hoopis teine mäng. Võitlus meistritiitli eest algas tasavägiselt, närviliselt ja mõlemapoolsete lihtsate eksimustega. Tartlasi hoidis esimesel veerandajal mängus finaalturniiril hästi tegutsenud Kaspar Treieri otsustav tegutsemine. Võrdsete võimalustega esimese veerandaja võitis Erkmaa KK 20:13.

Ka teine veerandaeg algas pingeliselt, punktid tulid visalt ning peale mitmendat mõtlemisaega võtsid poisid end kokku. Hugo Erkmaa otsustavate läbimurrete ja Markus Andreas Aulingu tulemuslikust mängust korvi all mindi poolajale edusseisus 34:19.

Kolmas veerandaeg algas Kaspar Treieri tulemuslike läbimurrete ja Kristo Arestovi julgete esitustega. Kaitses tegutsesid hästi Stefan Aria ja Keven Koppel. Veerandaja edenedes kosus ka vastane ja vahe hakkas vähenema. Kuid uut värskust Erkmaa KK mängu tõi Kaspar Kitsingu välja vahetanud Andre Lauk, kes lühikese ajaga võttis 2 lauapalli, viskas 5 punkti ning teenis vabavisked. Viimane veerandaeg oli rabe ja korvidevaene, mis lõpetati 7:7 viigiga. Lõppseis 60:42 märkis Erkmaa KK võitu!

Meeskonna parimaks mängijaks tunnistati finaalturniiril keskmiselt 16,3 punkti ja 11 lauapalli hankinud Kaspar Treier.
Erkmaa KK mängis koosseisus: Stefan Aria, Hugo Erkmaa, Keven Koppel, Kristen Loid, Kerr Kriisa, Kaspar Treier, Markus Andreas Auling, Kristo Arestov, Kaspar Kitsing, Andre Lauk, Remi Meitern, Aaro Silla, Jakob Tamm.
Meeskonna hea ettevalmistuse eest kandsid hoolt treenerid Aivo Erkmaa, Gert Prants ja Indrek Kaseorg.

Finaalturniiri lõplik paremusjärjestus:
1. Erkmaa KK
2. Virumaa PK
3. KK Viimsi
4. Tartu Salva/Rock
5. Rapla KK/Stipend
6. H-Sport SK
7. SK Rim/Pirita
8. Tallinna Reaalkooli SK
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles