Haaslava suupillimees toob bluusi Kurepalu parki

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Vei esitas bluusisoolo suupillil Kurepalu vaba aja pargis, selja taga laululava. Ta on seda instrumenti sihikindlalt puhunud viimased üheksa aastat. Suupille on tal kokku umbes 30.
Enn Vei esitas bluusisoolo suupillil Kurepalu vaba aja pargis, selja taga laululava. Ta on seda instrumenti sihikindlalt puhunud viimased üheksa aastat. Suupille on tal kokku umbes 30. Foto: Margus Ansu

​Paar aastat tagasi nägi Haaslava elanikust ettevõtja Enn Vei internetis üht iiri bluusbändi mängimas järve äärde ehitatud laval. «Rahvas kaifis rannarõivaste väel,» meenutas ta. «Tekkis idee, et seda võiks teha ka Kurepalus järve ääres. Laululava on umbes saja meetri kaugusel.»

Kuus bluusbändi

Mõttest võtsid kinni vallavalitsus eesotsas kultuurinõunik Rasmus Toomperega ja mõned kohalikud ettevõtted. Nii tulebki nende ühisel nõul ja jõul eeloleval laupäeval publiku ette kuus bändi: kolm Tartust ja kolm Tallinnast. «Et on lubatud kuuma ilma, saavad kuulajad ennast vahepeal järves jahutada,» ütles kultuurinõunik.

Peaesinejaks kutsutud Emil Rutiku Blues Band astub Kurepalu laululaval kuulajate ette kava järgi kell 22.15. Festivali avab aga Enn Vei Blues Band.

Kes on Enn Vei? «Ta on väga tore ja sõbralik härra,» iseloomustas teda kunstnik, laulja ja suupillivirtuoos Alar Kriisa. «Tänu temale toimib Tartus selline asi nagu Tartu bluusiklubi ja ka festival Emajõe Bluus. Kui rääkida bluusielu edendajatest, ei saa Ennu kindlasti mainimata jätta. Mis puudutab tema suupillimängu, siis see läheb iga korraga paremaks. Ju ta salaja harjutab.»

Seesama pill ongi Enn Vei põhiinstrument, kui jätta arvestamata lauluhäält. Tema mäng ja hääl on tänavu kõlanud Enn Vei Blues Bandi koosseisus festivalidel Emajõe Bluus ja Haapsalu Bluus. 

Muusika ja leivatöö

Haaslava elaniku ansambel mängib lugusid läinud sajandi suupilli- ja elektrikitarri­­bluusi võidukäigu algusest, aga samuti nüüdisaegsemat muusikat. Bändi kuuluvad Enn Vei kõrval Priit Part (kitarr), Sergei Gvozdkov (bass) ja Andres Mikk (trummid).

Lambavillatoodete ja lambanahkade müügiga mitmel pool Eestis leiba teeniv Enn Vei on õppinud lastemuusikakoolis ja töötanud omal ajal 17 aastat restorani Kaseke ansamblis laulja ja kitarristina. Kurepalu Bluusiga saavad tema tänavused suuremad kontserdid läbi. September toob kaasa Tartu bluusiklubi uue hooaja.

Laupäeval

  • Kurepalu vaba aja pargis (Haaslava vald) algab 12. augustil kell 16 bluusifestival.
  • Laululavale astuvad üksteise järel Enn Vei Blues Band, Hilbert's Problems, Rene Paul Blues Band, Riverbank, Crosswood ja Emil Rutiku Blues Band.
  • Kuulama pääseb tasuta.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles