Jõgeva jahimees tabas kolme käpaga karu (4)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva piirkonna jahimees Romet Välba laskis eelmisel nädalal 120-kilose mõmmiku, kel puudus üks tagumine käpp.
Jõgeva piirkonna jahimees Romet Välba laskis eelmisel nädalal 120-kilose mõmmiku, kel puudus üks tagumine käpp. Foto: Erakogu

Eelmisel neljapäeva õhtul, mil karujahihooaeg oli jõudnud kesta vaid kolm päeva, tabas Jõgeva piirkonna jahimees Romet Välba Kassinurme mägedest mõmmiku, kel puudus üks tagumine käpp.

«Ma käisin tema liikumisi jälgimas juba 31. juulil ning panin söödaplatsile vanu meekärgesid nisuga segamini,» selgitas Välba, kel õnnestus nädal tagasi Kassinurme mägede lähistel tabada 120-kilogrammine umbes kuueaastane emane karu.

Romet Välba onu Urmas Välba selgitas, et selle looma laskmist võib nimetada halastuslasuks, sest karu oli kolme käpaga.

Romet Välba tabatud karul oli tagumine vasak käpp tömbistunud.
Romet Välba tabatud karul oli tagumine vasak käpp tömbistunud. Foto: Erakogu
«Vigastuse põhjuseks võib olla karude omavaheline arveteklaarimine või hoopis salaküttide silmusesse või raudadesse jäämine,» arvas Romet Välba.

«Ma olen seda karu varasematel aastatel ka kohanud, nägin, et üks karu teeb mu söödaplatsil selliseid kummalisi jälgi. Alles siis, kui karu sai lastud, nägin, et tegelikult tal ühte tagumist käppa polegi,» märkis Romet Välba. Seda, kuidas või millega karu oma käppa vigastas, ei teadnud Jõgeva kütid öelda. «Vigastuse põhjuseks võib olla karude omavaheline arveteklaarimine või hoopis salaküttide silmusesse või raudadesse jäämine,» arvas Romet Välba.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles