Galerii: KeerdTrepp tõi tuntud ekstreemsportlased Tartusse

Liisa-Lotta Veiken
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Augustikuu alguspäevil suundusid tuntud Eesti ekstreemsporditähed üleriigilisele rulaparkide ringreisile KeerdTrepp Tuur 2017, et tutvustada Eesti suuremate linnade huvilistele rula-, trikiratta- ja tõukerattasõitu. Teisipäeval jõudis tuur ka Tartusse.

Tõukerattainstruktor-päevajuht Mikael Parman rääkis, et selleks tuuriks pandi kokku Eesti parimad. Neljases tiimis on lisaks Parmanile ka suurimal Eesti ekstreemspordivõistlusel Simple Session ning Kuldrula silma paistnud rulataja Romario Siimer, maailmas kuulsust koguv Eesti edukaim tõukerattur ning tänavu juunis Barcelonas tõukeratta MMil pronksi saanud Roomet Säälik ja Simple Sessionil edukas ning äsja Kuldrulal teise koha saavutanud BMX-rattur Talis Viirpalu.

Parman rääkis, et siiani on tuur edukalt kulgenud. Keskmine trikisõitja vanus tuuril on tema hinnangul 14—15 ning kõige rohkem tuurilisi sõidab tõukerattaga.

Kohalikud sõitjad saavad võtta lõbusatest mõõduvõtmistest ja võistlustest, kus tunnustatakse kõiki osalejaid ning premeeritakse eriti tublisid pingutajaid. Töötubades saavad noored õpetust lisaks trikkidele ka spordialade asisema ja tehnilisema poole pealt – kuidas hooldada oma sõiduriista, kuidas valida vahendeid ning kuidas treenida. Jagatakse ka kasulikku teavet treeningvõimaluste ja treeningpaikade kohta.

Kohalikud sõitjad saavad võtta lõbusatest mõõduvõtmistest ja võistlustest, kus tunnustatakse kõiki osalejaid ning premeeritakse eriti tublisid pingutajaid.

Lisaks tuntud sõitjatele toob tuur skateparkidesse ka midagi püsivamat – igasse toimumiskohta jääb päevasest möllust mälestuseks maha üks uus pargiobstaakel, millel kõik alustavad ja juba kogenud trikitajad saavad tulevikus oma oskusi lihvida. 

Tuuri eestvedaja Mario Kalmre ütles, et KeerdTrepp Tuuri eesmärk on noorte ja laste teadlikkuse tõstmine ekstreemspordialadest, andes neile innustust aladega tegelemiseks, olenemata soost ja vanusest. «Nüüd, kus rula ja BMXi pargisõidust on saanud olümpiaalad, millele hakkame esmakordselt kaasa elama 2020 aasta Tokyo mängudel, on lõplikult kadumas piir ekstreemspordi ning klassikalise spordi vahel,» ütles ta.

Eestis esimene omataoline KeerdTrepp Tuur on nime saanud YouTube’i ekstreemspordikanali KeerdTrepp järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles