Maaülikooli rektor Mait Klaassen on nõus kandideerima tagasi kolmandaks ametiajaks

Johannes Voltri
, Tartu Postimehe suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaülikooli rektor Mait Klaassen.
Maaülikooli rektor Mait Klaassen. Foto: Mihkel Maripuu

Kümnendat aastat Eesti Maaülikooli juhtiv Mait Klaassen on huvitatud tagasi kandideerima ka kolmandaks ametiajaks, kui talle selline pakkumine peaks tehtama.

«Põhimõtteliselt olen nõus kandideerima,» vastas Maaülikooli rektor Mait Klaassen küsimusele, kas ta oleks huvitatud tagasi kandideerima, kui talle selline pakkumine peaks tehtama.

Veel kuni juuli lõpuni oli teada, et Mait Klaassen oma senisel ametikohal ei jätka, vaid siirdub hoopis poliitilistele jahimaadele, Reformierakonna Võru linnapea kandidaadiks. 24. juulil tuli aga teade, et Klaassen on oma senistest plaanidest loobunud ning Võru linna piirkonna juhatus valis tema asemel uueks linnapeakandidaadiks Anti Haugase.

Klaassen on varem Tartu Postimehele öelnud, et kümme aastat tagasi rektoriks kandideerides mõtles ta endamisi, et kümme aastat võikski olla see periood, mil võetud eesmärgid täidetud saaks. Nüüd aga näeb ta, et olukord on muutunud. «Kogu kõrgharidusmaastik on selle kümne aastaga tohutult muutunud. See töö, mis vajab tegemist, ei lõppegi praegu ära ning aina tuleb peale uusi probleeme, mis vajavad lahendusi,» ütles Klaassen.

Eelkõige on tema sõnul need probleemid tingitud noorte vähesusest, noorte eelistustest ning töökohtade ja erialade muutumisest.

Täpsemalt ei soovinud Klaassen oma valimisplatvormi veel aga tutvustada, öeldes, et selleks on veel liiga vara ning enne kui ta rektoriks saab kandideerida, peab keegi ta sellele kohale alles ametlikult esitama. Vastavalt ülikooli põhikirjale võivad kandidaate esitada ülikooli akadeemiliste struktuuriüksuste nõukogud, üliõpilasesindus, avalik-õiguslikud ülikoolid ja Eesti teadusasutuste nõukogud, aga ka praegune rektor ja endised rektorid.

Eesti Maaülikooli valimiskogu valib ülikoolile uue rektori 29. septembril, kandidaate saab esitada kuni 6. septembrini. Ametiaeg algab 2018. aasta 1. jaanuaril ning kestab viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles