Fotod: populaarse matkaraja lagunev laudtee ootab külma talve

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahekümne aasta eest valmis Alam-Pedja looduskaitsealal Palupõhja lähedal Selli-Sillaotsa õpperada, mis on osutunud rabamaastikest vaimustuvate loodusesõprade seas erakordselt populaarseks. Paraku on aeg teinud õpperaja laudteega oma töö ning kohati on see päris lagunenud.

4,7 kilomeetri pikkusest õpperajast kulgeb 3,5 kilomeetrit rappa ja sohu rajatud laudteel. Et sellel liikudes peab olema ettevaatlik, juhib tähelepanu ka õpperaja alguses paiknev infotahvel. Muu hulgas on seal ka kirjas, et kuna rada on rekonstrueerimise lähikavas, ei tehta seal praegu suuremaid remonttöid.

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Lõuna-Eesti piirkonna loodusvaht Mario Traks kinnitas, et sellel talvel on laudtee põhjalik remont tõepoolest kavas. «Kuna tegemist on kaitsealaga, siis saab materjali vedada alles siis, kui maa on külmunud,» täpsustas Traks.

Ta lisas, et Selli-Sillaotsa õpperaja laudteed on aktiivselt lapitud kaks-kolm aastat, kuid kuna nüüd võetakse asi põhjalikult käsile, ei hakata ka hädalappimistega enne suuremat ehitust enam tegelema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles