Rammumees Tarmo Mitt võitis veteranide MMil hõbeda

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Mitt võistlemas. Arhiivifoto.
Tarmo Mitt võistlemas. Arhiivifoto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädalavahetusel Põhja-Iirimaal Belfastis peetud Ultimate Strongman Masters Worlds Strongest man võistlusel osales hästi tartlane Tarmo Mitt, keda suutis edestada üksnes läbi aegade tugevaimaks rammumeheks tituleeritud Žydrūnas Savickas Leedust.

Esmakordselt Masters klassis kaasa löönud Mitt tõdes, et madistada tuli samade meestega, kellega ta võistles kümmekond aastat tagasi maailma erinevatel rammumehe võistlustel ja konkurents oli kõva.

Avaalaks oli tsisternveoki sikutamine, mis läks sportlase sõnutsi veidi nihu. Nimelt pillas ta käest abiköie ja seda ei õnnestunud uuesti kätte saada, sest ala abilised tõmbasid köie sportlase eest ära. Tasuks siiski kuues koht selt alalt. Järgnes 200-kilose raskuse kandmine kauguse peale. Selle alaga tõusis Mitt juba neljandaks.

Järgnes palgi surumine pea kohal. Sellel alal jäi ta jagama viiendat-kuuendat kohta. Siis pani ta end aga maksma oma trumpaladel. Kivide tõstmises tuli ta kolmandaks ning rehvi kantimisel oli ta teine. «Pärast neljandat ala tekkis lootus kolme hulka tõusta,» kirjeldas ta.

Viimaseks alaks oli lipumastide püsti tõmbamine nii, et iga järgnev mast oli eelmisest oluliselt raskem. Sellel alal osutus Mitt parimaks ja kokkuvõttes kuulus talle teine koht neljakordse maailmameistri ja kaheksakordse Arnold Strongman Classic'u võitja Žydrūnas Savickase järel. Kolmas oli Vidas Blekaitis Leedust. «Alustasin kehvasti, aga iga alaga asi paranes,» võttis Mitt võistluse kokku ja jäi tulemusega rahule.

Järgmine võistlus, kus Tarmo Mitti näha saab, on Emajõe rammumehe võistlus Tartus 18. augustil. Tõsi, seal on ta juba peakorraldaja rollis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles