Kontsert mõtleb Päikesekodule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Peetri kirik.
Tartu Peetri kirik. Foto: Margus Ansu

Pühapäevase heategevuskontserdi publik toetab Maarja Päikesekodu sündi Haaslava vallas, sinna tuleb vääriline elukeskkond neile intellektipuudega noortele, kes ei mahu enam Põlvamaal olevasse Maarja külla.


Juba kaks aastat tagasi lõi rühm Tartu Maarja kooli lapsevanemaid sihtasutuse Maarja Päikesekodu, seades eesmärgiks oma kodu rajamise täiskasvanuikka jõudvatele intellekti- ja liitpuudega noortele.

Eesseisva heategevuskontserdi tulu läheb Haaslava vallas Sillaotsa kooli lähedal asuva reformimata 16-hektarise riigimaatüki detailplaneeringu koostamiseks. Sihtasutuse juhatuse liige Tõnu Rästas ütles, et detailplaneering koos katastri loomise ja geomõõdistustega läheb maksma vähemalt 9500 eurot. Temagi on Maarja koolis käiva lapse isa, kes muretseb, mis saab lapsest siis, kui kool on läbi.

Maarja kooli lõpetanud noored on paraku inimesed, kes vajavad tingimata elukestvat õpet, sest võivad ilma selleta langeda oma arengus tagasi, sattuda hooldekodusse ja jäädagi ühiskonnale koormaks.

Heategevuskontsert

• 17. aprillil kell 18 Peetri kirikus Maarja Päikesekodu sünniks.

• Laulavad Uku Suviste, Gerli Padar, Marju Länik, Karl Madis, Kait Tamra, Ando Kiviberg jpt.

• www.maarjapaikesekodu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles