Metsaelanikud pidasid liikumispidu

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülenurme ja Kivikese lasteaia mudilaste ühistants.
Ülenurme ja Kivikese lasteaia mudilaste ühistants. Foto: Margus Ansu

Kevad on käes ja metsaelanikud pidasid selle tähistamiseks suure peo. Kohal olid kõik – hiired, jänesed, ämblikud, pokud ja isegi mõned seiklusi otsima tulnud kassid.


Ega emasid-isasid saa pikalt lollitada: pärast esimest ehmatust nägid nad isegi, et Annelinna spordihoonesse olid siiski kohale jõudnud nende lapsed ja peitnud end ära kostüümidesse.

Iga kolme aasta tagant peetakse Tartus suur lasteaedade liikumispidu, tänavune oli juba neljas.

Nii harva sellepärast, et igasse aastasse jääks üks suur traditsiooniline üritus. Eelmisel aastal oli Taaralinna taade­rant, järgmisel on tulemas laulupidu.

Suur oli liikumispidu tõesti, kohal olid peaaegu kõik Tartu lasteaiad ning viis ka maakonnast.
Lapsi aga tuli nii palju, et ühiskava ajal oli spordisaali põrand tihedalt-tihedalt täis värviliste rätikutega vehkijaid – kokku ligi 600 mudilast. Aga paljud jäid ka tulemata, sest lapsed olid talvel tihti haiged ja kavad ei saanud selgeks.

Pisikesed ämblikud

Helika lasteaia Sipsiku rühma lastele meeldis ühiskava küll päris hästi, kuid nende enda tants «Ämblikud» olevat palju toredam. «Mulle meeldib see muusika!» oli kuueaastane Marta Kann rahul juhendaja valitud müstiliste helidega.

«Mulle meeldib see tants ja mulle meeldivad ämblikud ka!» ei jää rühmakaaslane Maar­ja Õun (7) talle alla ning räägib, et tantsis kodus terve eelneva õhtu.

Veel põnevamaks tegid lastele tantsimise muidugi kostüümid: mustad riided, millele õmmeldud hele ämblik, samuti mustad sõrmikud ja mis kõige vahvam – must mask.

Lisaks enda tantsimisele oli lastel tegemist, et jaksata oodata teiste esinemisi. Ühe korra, peaproovis nad neid juba nägid ja teadsid, mida oodata. Maarja lemmikuks oli Krõlli lasteaia «Karupüksid», Martale meeldis hirmsasti Tõrukese «Päikesejänku».

Õpitakse vaatama

Ürituse korraldaja, Helika lasteaia õppealajuhataja ja liikumisõpetaja Tiina Kivisalu meelest on just pealtvaatamise reeglistiku õppimine selliste ürituste üks olulisi väärtusi. Poolteist tundi on väiksele lapsele – pisimad olid kolmeaastased – ikka pikk aeg paigal püsida, isegi kui esinemiste vahele pause teha.

Peamine eesmärk on muidugi rõõm ennast liigutada ja tantsida. «Võimlemispidudel jagatakse kohti ja valitakse parimaid, aga meil võib lihtsalt rõõmu tunda,» ütles Kivisalu.

Liikumispeol osalenud lasteaiad

• Tõruke, Ristikhein, Lähte, Tõrvandi Rüblik, Meelespea, Ülenurme Kivike, Kesklinna lastekeskus, Kõrveküla Päikeseratas, Helika, Poku, Mid­rimaa, Rukkilill, Maarjamõisa, Piilupesa, Hellik, Krõll, Mõmmik, Sass, Annike, Karo­liine, Lotte, Ilmatsalu Lepatriinu, Kelluke, Sipsik, Tähtvere, Kannike ja Pääsupesa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles