Noor tartlane üllatas võimsamas klassis konkurente ja tuli veemoto maailmameistriks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Stefan Arand.
Pildil Stefan Arand. Foto: Erik Prozes

Mullu MM-tiitli eest GT-15 klassis ning kahe EM-kulla eest GT-15 ja JT-250 paadil aasta parima noore veemotosportlase tiitli saanud Stefan Arand asus sel nädalavahetusel Poolas peetaval MMil võistlema GT-30 klassis. Kõigile ootamatult korraldas ta enda jaoks uues võistlusklassis täieliku võimuvahetuse ja tuli maailmameistriks.

Tartlasele oli see alles kolmas võistlus selles paadiklassis. Eesti veemotoliidu teatel võitis kaks esimest starti eile Läti võidusõitja Maksimilians Tuchkovs. Arand oli mõlemas stardis teine. Täna pööras Arand aga vahekorra enda kasuks ja võitis mõlemad kavas olnud stardid. Kuna Tuchkovs oli täna mõlemas stardis kolmas, kuuluski maailmameistritiitel Arandile.

Nüüd on Arand lisaks kahele juunioride maailmameistritiitlile võitnud MM-tiitli ka täiskasvanute hulgas. Tänavu juunikuus tuli ta juunioride MMil hõbemedalile GT-15 klassis. Kevadel kaheksanda klassi lõpetanud noormees kasvab kiiresti, nagu selles vanuses noored ikka, ja GT-15 paat hakkas talle võimsuselt tasapisi väikeseks jääma.

Pronksmedali võitis Soome noor kihutaja Max Blomberg. Eestlasi võistles selles klassis aga veel. Aivar Kommisaar tuli viiendaks, Sander Sarlin oli kuues, Tartu Kalevi veemotoklubi esindaja Viktoria Soodla kaheksas ja klubikaaslane Jüri Jõul kümnes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles