Eesti avaveeujumise karikasari sai otsa Verevi rannas

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti avaveeujumise karikasarja Elva etapp. Pildil kuni 19-aastaste noormeeste esikolmik. Keskel võistluse üldvõitja Sander Paavo.
Eesti avaveeujumise karikasarja Elva etapp. Pildil kuni 19-aastaste noormeeste esikolmik. Keskel võistluse üldvõitja Sander Paavo. Foto: Risto Mets

Hoolimata viimaste päevade heitlikust ilmast püsis vesi Elva Verevi järves 21 soojakraadi peal ehk tingimused Eesti avaveeujumise karikasarja finaaletapiks olid igati head. Üksnes tuul kippus veidi laineid üles ajama, ent favoriidid võtsid siiski oma.

Esmalt anti start lastele. Pisemad pidid ujuma ümber lähima poi ehk umbes 75 meetrit. Veidi suuremad tegid tiiru ümber hüppetorni ja nende võistlusmaa oli juba 250 meetrit. Siis oli kord 1000 ja 2000 meetri ujujate käes. Teele tahtsid korraldajad lähetada nad uhkelt stardilindi alt, kuid tuule tõttu ei õnnestunud paadil, kust hoiti lindi teist otsa, kuidagi paigal püsida ja nii starditi sõbralikult enam-vähem samalt joonelt.

Eesti avaveeujumise paremikus on praegu gümnaasiuminoored ja nemad läksidki üsna kiiresti oma teed. Kuni 19-aastaste noormeeste seas võitis Sander Paavo. Üldarvestuses edestas teda üksnes Andres Olvik (vanuseklass 30-39). Naiste parim ja tüdrukute kuni 19-aastaste klassi kiireim oli taas Meribel Saar. Ta võitis naiste arvestuses kõik avaveeujumise sarja etapid. Ühe kilomeetri ujumisel oli kiireim Erik Anja.

Kokku osales tänasel võistlusel üle 90 ujumishuvilise. Rahvusvahelist kaalu andsid üritusele külalised Lätist Valmierast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles