Oma esimese poolpika triatloni läbinud Märt Avandi: Ironmani suudab läbida igaüks (1)

Johannes Voltri
, Tartu Postimehe suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Otepääl oma elu esimese Ironmani poolpika triatloni läbinud Märt Avandi avaldas finišis arvamust, et igaüks, kellel on piisavalt pühendumust, suudab triatloni läbida. Sest nagu ütleb triatloni vanasõna: distants ei tapa, tempo tapab.

Täna peeti talvepealinnas Otepääl Baltimaade suurimat triatlonifestivali, kui poolpika Ironmani võistlustulle asus ligikaudu tuhat triatleeti üle kolmekümnest riigist. 70,3 miili pikkune distants koosnes 1,9 km ujumisest, 90 km rattasõidust ning 21,1 km jooksust.

Teiste seas lõpetas võidukalt oma elu esimese triatloni ka Märt Avandi. «Arvasin, et osutub keeruliseks ning lõpuks oligi keeruline,» ütles ta finišis.

Siiski tõdes Avandi, et tegelikult on triatlon jõukohane pea kõigile. «Mitte distants ei tapa, vaid tempo tapab,» ütles ta. Jõukohase tempoga jõuab tema meelest finišisse pea igaüks, välja arvatud Ott Sepp. «Oti füüsisega on küll kõik korras, kuid paraku ei oska ta ujuda,» lisas ta.

Avandi oli agaralt trenni teinud juba veebruarist saati. Alguses 4-5 tundi nädalas, hiljem aga juba kümme tundi. Ning tuleb välja, et asja ette. Ajaga 5.34.12 saavutas ta üldarvestuses 270. koha.

Kuigi Avandi kaotas nii endisele jalgpallurile Raio Piirojale (aeg 4.59.53) kui ka poliitik Jürgen Ligile (aeg 5.06.37), võitis ta teisi «prominentide klassis» võistelnuid.

Eelmisel aastal hea eeskuju persooniks olnud muusik Tanel Padar kaotas Avandile seitsme minutiga (aeg 5.41.54), ajakirjanik Sten Teppan 16 minutiga (aeg 5.50.23), ajakirjanik Kalev Kruus ja näitleja Raivo E. Tamm ligikaudu tunniga (aeg vastavalt 6.31.53 ja 6.45.18).

Ironmani sarja kuuluva Otepää etapi meeste arvestuse üldvõitjaks krooniti sakslane Johannes Moldan ajaga 3.58.27, eestlastest oli parim Ivo Suur ajaga 4.14.09.

Naiste seas võidutses taanlane Helle Frederiksen ajaga 4.24.01, eestlastest aga Maria Jänese, kes kaotas Frederiksenile ligi poole tunniga (4.58.58).

Avandi läbis 1,9 km pikkuse ujumisdistantsi 42 minuti ja 14 sekundiga. Veest välja tuli ta 410. positsioonil. / Kristjan Teedema
Avandi läbis 1,9 km pikkuse ujumisdistantsi 42 minuti ja 14 sekundiga. Veest välja tuli ta 410. positsioonil. / Kristjan Teedema Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles