Uus kergtee ühendab Lähte Äksiga (1)

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergliiklustee. Foto on illustreeriv.
Kergliiklustee. Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Sügisel pole ratturil, kes sõidab näiteks Tartust Saadjärve äärde Jääaja keskusse, enam tarvis maanteel pedaalida. Tõsi, mõnes kohas tuleb küll maanteed ületada, kuid peaasjalikult saab 20-kilomeetrise distantsi sõita mööda kergliiklusteed.

Mõned aastad tagasi lasi Tartu vald pikendada Tartust alguse saavat kergliiklusteed Maramaalt Lähteni, mis andis rattahuvilistele võimaluse treenida senisest ohutumalt Kärkna teeristist Jõgeva suunas kulgevatel voortel. Nüüd pikeneb kergtee aga veel 2,6 kilomeetri võrra ning treenijate rõõmuks lisandub sellega tublisti ka tõusumeetreid.

Pikemat aega on olnud plaan pikendada kergtee aga lausa üle maakonna piiri Tabivereni. Puurmani teeotsast alguse saav jalakäijate ja ratturite tee ulatub praegu Äksi kirikuni. Kahe teeotsa vahele jääb sügisel valmiva lõigu järel veel paar kilomeetrit. Kui need ära ühendada, saaks Tartust põhjasuunas mööda kergliiklusteed kõndida või rattaga sõita juba ligi 26 kilomeetrit järjest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles