Tartus algab rahvusvaheline väitlusturniir

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algavast Estonian Open 2011 väitlusturniirist võtavad osa väitlejad üle kogu maailma, muuhulgas Venemaalt, Valgevenest, Lõuna-Koreast, Põhjamaadest ja Baltikumist.


Kohal on ka Eesti paremik, eesotsas Euroopa meistrivõistluste parima kõneleja Anna Karolini ja Euroopa Meistri Uve Poomiga, teatasid Eesti kodanikuühiskonna nädala korraldajad.

Juba kümnendat aastat Eestis peetav rahvusvaheline väitlusturniir kolis tagasi oma alguspaika Tartusse. Võistlus saab alguse täna kell 15 Lossi 3 õppehoones.

Turniir kulmineerub avaliku finaaliga Tartu Ülikooli ajaloo muuseumi valges saalis laupäeval kell 19, kuhu Eesti Väitlusselts ootab kõiki huvilisi kaasa elama!

Mõõduvõtt korraldatakse Briti parlamentaarses formaadis, mis tähendab, et korraga väitlevad neli võistkonda, milles igas kaks väitlejat. Väitluse lõpus teeb kogenud kohtunikepaneel otsuse ning jagab võistkondade vahel kohad, samuti hinnatakse igat kõnelejat individuaalselt.

Turniiri peakohtunik on rahvusvahelistel turniiridel hinnatud väitleja ja kohtunik Maria Kesa (Eesti), asepeakohtunikud on Martins Vaivars (Läti) ja Harish Natarajan (Suurbritannia).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles