Kaubahall kutsus postimaja kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiamaani on kaubahalli prügipressi teenindav auto sõitnud sisse sellest vana postimaja poolsest sissepääsust. Kohtusse pöördus kaubahalli omanik selleks, et juurdepääsutee ka edaspidi säiliks ning see juriidiliselt ära kinnitada.
Siiamaani on kaubahalli prügipressi teenindav auto sõitnud sisse sellest vana postimaja poolsest sissepääsust. Kohtusse pöördus kaubahalli omanik selleks, et juurdepääsutee ka edaspidi säiliks ning see juriidiliselt ära kinnitada. Foto: Sille Annuk

Kartes, et postimaja uus omanik ei võimalda kaubahallile enam postimaja kaudu ligipääsu prügipressile, läks AS Emajõe Kaubahall postimaja uue omaniku Bandwick Investments OÜ vastu kohtusse sooviga pääs juriidiliselt paika panna.


«Kui muidu kokkuleppele ei saa, siis tuleb kasutada seadusest tulenevat võimalust,» nentis AS Emajõe Kaubahalli omaniku AS Estiko juhatuse esimees Ain Tammvere. Ta ütles, et mingit tüli naabrite vahel pole, kuid kuna kumbki pool tahab ikka seda, mis temale parem, siis on parem õigused juriidiliselt korrektselt määratleda.

Ennetav samm

Kaubahalli mureks on Tammvere selgitusel, et kaubahallil pole edaspidi võimalik Vanemuise tänava poolt postimaja sissesõidu kaudu pääseda ligi kaubahalli prügipressile. Seejuures pole ligipääsu küsimus üksnes kaubahalli mure, vaid sama sissesõiduteed kasutab ka Eesti Energia oma alajaama hooldamiseks.

«Me oleme väga palju seda teemat omavahel arutanud ja üritanud leida mingisuguseid lahendusi, kuid praegu puudub igasugune muu võimalus seda prügipressi kuhugi paigutada,» ütles Tammvere.

Hoone varasema omaniku Eesti Postiga oli kaubahallil kokkulepe juurdepääsutee kasutamiseks. «Aga tundus, et uue omanikuga ei oleks see kokkulepe võib-olla pidanud,» ütles Tammvere ja lisas, et kohtusse saigi pöördutud ennetavalt, et poolte õigused saaksid juriidiliselt paika ning hiljem ei tekiks ootamatuid probleeme.  

Detailplaneering lubab

Kuivõrd segab postimaja uue omaniku plaane see, et naabrid kasutavad nende sissesõiduteed ligipääsuks enda objektile ning kas ja mida kavatses uus omanik sissesõiduteega teha, ei nõustunud postimaja uue omanikfirma Bandwick Investments OÜ juhatuse esimees Juha Olavi Korhonen selgitama.

«Ma ei saa seda teemat kommenteerida. Kohe üldse ei saa,» ütles Korhonen vaid.   

Tartu planeeringuteenistuse juhataja Indrek Ranniku selgitusel on detailplaneeringuga ette nähtud, et postimaja kaudu kulgeb ligipääs ka kaubahallile ja kaubahallil on õigus nõuda läbipääsu tagamist.

Kohus vaatab AS Emajõe Kaubahalli avalduse Bandwick Investments OÜ vastu kinnisasjale juurdepääsu lubamise ja servituudi seadmise nõudes läbi 25. aprillil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles