Rulluisumaraton veereb varasemast kiiremini

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rulluisumaraton.
Tartu rulluisumaraton. Foto: Kalev Saar/Postimees

Taasiseseisvumispäeval, 20. augustil toimub taas Tartu rulluisumaraton. Tänavuse maratoni peamiseks uuenduseks on see, et rada saab endale umbes 10 kilomeetri ulatuses uue asfaldi.

Täpsemalt tuleb uus asfalt Jõhvi-Tartu-Valga maanteele Kikiverest kuni Tartu Vahi tänava ringteeni. «Seetõttu veerevad osalised tänavu varasemast kiiremini ja mõnusamalt,» märkis võistluste projektijuht Oliver Kivimäe.

Rulluisumaratoni sõidetakse distantsidel 10, 21 ja 42 kilomeetrit. Uue asfaldi saanud rajalõik kuulub kõigi kolme distantsi sisse.

Baltikumi ja Skandinaavia suurim rulluisusündmus, mille programmilistel üritustel osaleb umbes 1500 rulluisutajat, saab avapaugu 10. augustil Inglimäe ja Aovere vahel aset leidva tasuta ühistreeninguga. Laupäeval, 19. augustil peetakse lastesõidud ja 7. Tartu rulluisusprint ning pühapäeval, 20. augustil 11. Tartu rulluisumaraton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles