Tartu linnavolikogu sai uue esimehe teisel katsel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Šokman.
Vladimir Šokman. Foto: Margus Ansu

Esimesel hääletusel jäi Vladimir Šokman (Keskerakond) Tartu volikogu esimeheks valimata ühe häälega, vajaliku 25 hääle asemel sai Šokman 24 häält. Mõni aeg hiljem tehtud kordushääletusel sai Šokman aga 26 häält ning osutus siiski valituks.


Et Šokman oleks saanud volikogu esimeheks, pidanuks teda toetama 49 volikogu liikmest 25. Paraku oli tema poolt kõigepealt hääletajaid vaid 24 (vastu oli 19). Hääletuskastis oli 45 hääletussedelit, neist kaks olid täitmata.

Tartu võimukoalitsioonil (Reformierakond, Keskerakond, Rahvaliit) on Tartu volikogus kokku 28 häält. Esialgsetel andmetel puudus koalitsioonist tänasel istungil vaid Toomas Tein (Reformierakond), seega läks kolm häält koalitsioonil kaduma.

Kordushääletusel sai Vladimir Šokman aga 26 poolthäält (vastu oli 17).

Vastavalt koalitsioonileppele kuulub Tartu linnavolikogu esimehe koht Keskerakonnale. Endine linnavolikogu esimees Aadu Must sai riigikokku ning Šokman kandideeris tema asemel volikogu juhiks.

Vladimir Šokmani viimane tööpäev Tartu sotsiaalvaldkonna abilinnapeana oli kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles