Kriminaalmenetlus Talvo Pabuti surma asjus jätkub

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puusärgi päitsis on Kristjan Luhamets, järelehüüdega on astunud leinajate ette Talvo Pabuti isa Ago Pabut.
Puusärgi päitsis on Kristjan Luhamets, järelehüüdega on astunud leinajate ette Talvo Pabuti isa Ago Pabut. Foto: Raimu Hanson

25. juunil surnud teatri- ja kirjamehe Talvo Pabuti surma põhjused ja asjaolud on tänini teadmata. Prokuratuuri teatel ei ole kriminaalmenetluses veel selgunud, kas tema vigastused ja lõpuks ka surm võisid saabuda kuriteo toimepanemise tagajärjel või oli tegemist õnnetusjuhtumiga.

Juhuslik mööduja teatas Tartus Tiigi tänaval istuvast meesterahvast häirekeskusele 20. juunil kella 15 paiku. Mees osutus Talvo Pabutiks ja oli teadvusel. Kiirabi toimetas ta haiglasse, kuhu ta jäi ravile. Viis päeva hiljem suri Talvo Pabut haiglas.

Kõigi selle juhtumiga seotud ajaolude väljaselgitamiseks sai alguse kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Ärasaatmine krematooriumis

Talvo Pabutit olid 30. juunil Tartu krematooriumi suurde saali kogunenud viimsele teekonnale saatma tema tuttavad, õpingu- ja töökaaslased, sõbrad, sugulased ja lähedased. Laulis ja mängis ansambel Kiritöö, kuhu Talvo Pabut oli kuulunud. Vaimulikuna juhatas leinatalitust õpetaja Kristjan Luhamets.

Järelehüüdes Talvo Pabuti suletud puusärgi juures meenutas tema isa Ago, et on sel aastal matnud ka vanema poja Kalle. «Aga ma olen tänulik, et nad tulid siia maailma meie hulka, elasid ja aitasid meil elada, aitasid mõtelda, aitasid maailma paremaks muuta,» ütles ta. «Talvo mõtteid võime kuulda ka tulevikus tema lauludest, näidenditest, filmidest. Aitäh!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles