Tänavune toidu- ja veinifestival üllatab mitmete uuendustega

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidu- ja veinifestivalil on kolmes linnaosas avatud kodukohvikud. Pildil Karlova kodukohvikute päev.
Toidu- ja veinifestivalil on kolmes linnaosas avatud kodukohvikud. Pildil Karlova kodukohvikute päev. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu kesklinna vallutab 11.–13. augustini toidu- ja veinifestival, mis kestab tänavu esimest korda kolm päeva. Uudsed on festivalil avatav veiniala, pop-up-väliõhtusöök ning kolme linnaosa hõlmav kodukohvikute päev viimasel päeval.

Kolmepäevase ürituse avab reedel, 11. augustil pop-up-õhtusöök Ülikooli 3 ja Küüni 5 vahel sisehoovis. Restorani UmbRoht kokad näitavad, kui maitsvaid toite on võimalik valmistada kohalikust toorainest.

Festivali põhipäev on laupäev, 12. august, mil Küüni tänaval ja parkides laiuva toiduala fookus on Eesti oma toidul ja toorainel. Külastajad saavad väiketootjate tooteid koju kaasa osta ja ka kohapeal degusteerida ning proovida pop-up-restoranide toodangut. Kaasa saab lüüa «Tartu maitse» valimisel. Tiitli nimel võistlevad 11 kodumaist suur- ja väiketootjat, kes on festivalialal varustatud «Tartu maitse 2017» märgisega.

Samal päeval avatakse Ülikooli 3 ja Küüni 5 sisehoovis esimest korda veiniala. Veinibaaride Vein ja Vine ning Shvips eestvedamisel kogunevad Eesti suurimad veinide maaletoojad ning veinisõpradel avaneb võimalus maitsta veine üle maailma, osaleda õpitubades ning õhtutundidel nautida bossanoova ja džässirütme Brasiiliast. Maineka žürii toel valitakse välja ka esimene Tartu linna vein.

Ürituse meeleolukat programmi juhib restorani Riis peakokk Lauri Tomingas, muusikalist meelelahutust pakuvad erikülalised Peipsimaalt, Zorbas ning HU?. Kesklinna pargi lasteala mänguprogramm hõlmab nii küpsisekoogi söömist kui ka toredaid ja liikumist täis tegevusi. Sel aastal täiendab festivali ka Kvartali toidutänav.

Toidu- ja veinifestivali viimasel päeval avavad külastajatele oma uksed Tammelinna, Karlova ja Ihaste kodukohvikud. Kolme linnaosa peale on festivalisõpradel võimalik külastada enam kui 50 kodukohvikut.

Lisateave festivali kohta www.maitsevtartu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles