Rumal temp oleks kaasa toonud rongiõnnetuse (2)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni reisirong. Pilt on illustreeriv
Elroni reisirong. Pilt on illustreeriv Foto: Kalev Saar/Postimees

Pühapäeva varahommikul kella poole seitmse ajal sai politsei teate, et Jõgeva vallas Pedja külas asuval raudteepöörangul oli kivi, mis takistas pöörangute tööd. Õnneks rongijuht märkas seda ning eemaldas kivi, kuid selge on, et kivi ei sattunud sinna juhuslikult.

«See kivi pidi olema ikkagi nii suur, et rongijuht seda üldse märkas,» selgitas Jõgeva politseijaoskonna piirkonnavanem Jana Õim. Sellest võib järeldada, et nii suur kivi ise pöörangu vahele ei veere.

Jana Õim selgitas, et kui rongijuht poleks kivi märganud, võinuks lugu lõppeda õudsa rongiõnnetusega. Teade pöörangu tööd takistanud kivist laekus politseile vaid pool tundi enne hommikuse reisirongi saabumist.

Jõgeva politsei palub kohalike inimeste abi, et välja selgitada, kes sellise tembuga hakkama sai. «Sel korral läks õnneks, kuid raudteel käimine, veel vähem sinna takistuste asetamine on rangelt keelatud,» lisas Õim.

Politsei palub lastevanematel oma lastele selgitada, et liiklemine raudteel, seal mängimine, pildistamine ja muu taoline tegevus on keelatud. Rongijuht ei pruugi ohtu märgata ja võib juhtuda raskete tagajärgedega õnnetus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles