Lasita Maja uus tootmishoone sai valmis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kertu Kula
Copy
Puitmajade tootjatel on rasked ajad, kuna Skandinaavia kinnisvaraturult ei tule tellimusi endises mahus.
Puitmajade tootjatel on rasked ajad, kuna Skandinaavia kinnisvaraturult ei tule tellimusi endises mahus. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti ühe suurima puitaiamajade eksportija, Lasita Maja AS uue tootmishoone ehitus Tartu maakonnas on jõudnud lõpule ning ehitaja on tööd üle andnud. Tegemist on ühe suurima Lõuna - Eesti tööstushoone ehitusega sel aastal.

Uus tootmishoone on valmis ning nii vana kui ka uus tootmishoone on tänaseks omavahel ühendatud. Lasita tootmine ja tehase töö on toimunud kogu ehitusetöö vältel. Järgnevate kuude jooksul toimub täisvõimsusel töö käivitamine kogu tootmishoones. 

Lasita Maja AS juhatuse esimehe Kaido Maisvee sõnul alustas ettevõte tootmishoone ehitust eelmise aasta sügisel eesmärgiga kahekordistada Lasita tänane tootmisvõimsus ning luua piirkonnas juurde ligemale 50 uut töökohta.

Maisvee sõnul on uue tootmishoone investeeringu mootoriks kasvav ekspordimaht, juba täna ekspordib ettevõte 98 protsenti oma kogutoodangust.

Tootmishoone ehituse mahuks on 8546 ruutmeetrit lisanduvat tootmispinda Tartu lähistel. Ehituse ajal oli tagatud tehase olemasolev tootmisvõimsus, mis eeldas nõudlikku projektijuhtimist ehitaja poolt. Tööstushoone projekteeris ja ehitas Embach Ehitus.

Lasita Maja AS on üks Eesti suuremaid puidust aiamajade tootjaid ja annab tööd 250 inimesele Eestis.

Tagasi üles