Aina suurenev erakool on muusikakooli pannud uusi ruume otsima

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimestel tegutsemisaastatel sai Helivõlu kasutada Tartu erakooli ruume, kus nüüd on aga end sisse seadnud huvikool.
Esimestel tegutsemisaastatel sai Helivõlu kasutada Tartu erakooli ruume, kus nüüd on aga end sisse seadnud huvikool. Foto: Kristjan Teedema

​Pea kolm aastat tagasi Tähe tänaval Tartu erakooli ruumides uksed avanud eramuusikakool Helivõlu on linnavalitsusele saatnud kirja, milles palub abi uute ruumide leidmisel. 

Muusikakoolis käib 60–65 õpilast, kelle hulgas pea pooled on täiskasvanud. Kahel esimesel tegutsemisaastal sai kool aadressil Tähe 4 üürida ruume, mis olid ainult nende kasutuses. 

Möödunud õppeaastal läks aga olukord keeruliseks. Tartu erakoolis õpilaste arv kasvab, mistõttu vaevleb kool  ruumipuuduses. Nii tuligi huvikoolil Huvi Tera oma ringidega liikuda suuremast majast väiksemasse, kus aga tegutses muusikakool. 

Tööpäev lühike

Tartu erakooli nõukogu esimees Urmo Uiboleht näeb võimalust, et Helivõlu saaks nende ruumides huviharidust edasi anda. Tema sõnul oleks võimalik klassiruume üürida õhtustel aegadel. 

Ainult hilisemad ajad muusikakooli tundideks ei sobi. «Me saame ruume kasutada meile ebamugaval viisil. See tähendab, et kui neil lõppevad tunnid kella 15 ajal ja pärast seda alustada, jääb meie tööpäev üsna lühikeseks,» ütles muusikakooli Helivõlu direktor Anneli Leima. 

Et õpilasega hommikusel ajal tundi läbi viia, on juhtunud, et mõni muusikakooli õpetaja on pillitundi teinud oma kodus. Leima ise töötab Tamme gümnaasiumis õpetajana. Kui tal seal parasjagu koolitundi pole, on tal lubatud seal aeg-ajalt muusikakooli õpilasi õpetada. Paljude tundidega sinna aga kolida ei saa. 

Ebamugav

Kool vajab tööks 60–80 ruutmeetrit: kolme väiksemat ruumi individuaaltundideks ja ühte suuremat rühmatundideks. Eelistatud on kesklinna või Karlova piirkond.

Muusikakooli direktor on mullu sügisest uusi ruume otsinud ja käinud mitmeid variante vaatamaski. Siiani pole sobivaid leitud. Leima uuris muu hulgas ka linnalt, kas oleks mõeldav mõned ruumid võtta üürile Kuperjanovi tänavas endises Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas. Kuna selle hoone saatus pole veel teada, ei saa selles kindel olla. 

Urmo Uiboleht ütles, et  soovib Helivõluga edasi koostööd teha ja loodab, et erakool saab ruumi juurde. «Vajadused on mõlemal suurenenud, aga prioriteet on eelkõige enda kooli ja huvikooli lapsed,» lausus ta. 

Kui sügiseks muusikakool uusi ruume ei leia, ei ole olukord nende jaoks kriitiline, vaid Leima sõnul ebamugav. Ta siiski loodab, et leiab tuleva õppeaasta jooksul olukorrale lahenduse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles