Noorte leiutajate suvekoolis ehitavad õpilased valmis oma unistusi

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäevast reedeni tegutseb Tartus Eesti 2.0 suvekool Hüppelaud.
Esmaspäevast reedeni tegutseb Tartus Eesti 2.0 suvekool Hüppelaud. Foto: Erakogu

Esmaspäevast reedeni Tartus tegutsev Eesti 2.0 suvekool Hüppelaud annab tehnoloogiast huvitatud 14-19-aastastele kooliõpilastele võimaluse ehitada ideest valmis toode või teenus. Noori juhendavad rahvusvahelise kogemusega start-up ettevõtjatest mentorid.

MTÜ Eesti 2.0 vedamisel toimuvas suvekoolis saavad kokku 60 õpilast 31 koolist üle Eesti, kes tahavad ehitada erinevaid tooteid, nagu vihmavett koguv tark kastmissüsteem, eesti keeles rääkiv robot või oma tuba kontrolliv hologramm.

Noored hakkasid tööle viieliikmeliste tiimidena Spark Makerlabis, mis pakub võimalust ise teha peaaegu kõike alates 3D printimisest ja laserlõikamisest kuni drooni või tabureti ehitamiseni. Mentorid aitavad õpilastel julgelt mõelda, probleeme kaardistada ning otsida neile praktilisi ja samas loomingulisi lahendusi. Juba reedel esitlevad võistkonnad oma ideede põhjal valminud tooteid.

«Hüppelaua eesmärk on sisendada noortele, et kõik on võimalik, kui on tahtmine,» märkis Eesti 2.0 asutaja ja ürituse peamentor, ettevõtja Hardi Meybaum.

Lisaks Meybaumile juhendavad noori nädalase programmi vältel kliima- ning taastuvenergia suurandmete platvormi Planet OSi asutaja Rainer Sternfeld, California tehnoloogiainstituudi neuroteaduste järeldoktorant Allan-Herman Pool, Harvardi ülikooli haridustehnoloogina lõpetanud ettevõtja Helen Põldsam, ZeroTurnaroundi asutaja, 20-aastase programmeerimiskogemusega Toomas Römer ning paljud teised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles