Algav nädal paneb Tartus autojuhtide närvid proovile

Johannes Voltri
, Tartu Postimehe suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väga tiheda liiklusega Riia tänav on Lunini ristist kuni Soinaste tänavani sellel nädalal liikluseks suletud.
Väga tiheda liiklusega Riia tänav on Lunini ristist kuni Soinaste tänavani sellel nädalal liikluseks suletud. Foto: Sille Annuk

Liiklusolud on Tartus tänasest väga keerulised, kuna korraga käivad mitmel kõige tihedama liiklusega tänaval ja ristmikul sajuveetorustiku ehitus ning asfaldipanek, millega kaasneb tänavate sulgemine. 

Autojuhtidel seisab ees selle suve kõige keerulisem nädal, tõdes Tartu linnavalitsuse teedeteenistuse juhataja Urmas Mets. Teetööd käivad mitmel linna põhitänaval ning tekitavad tõenäoliselt palju segadust ja ummikuid.

Kõige rohkem on liiklus häiritud Riia tänaval, kus tänasest kuni eeloleva laupäevani on suurte torutööde tõttu suletud Lunini ja Ravila tänava vaheline lõik. Täna on suletud ka Lunini tänava sissesõit, mis avatakse liikluseks õhtul. Soinaste-Riia-Ravila ristmik on liikluseks avatud.

Teisiti pole võimalik

Tartu veevärgi juhataja Toomas Kapp ütles, et seni on Riia tänava sajuveetorustiku ehitus kulgenud tempokalt ja põhitorustik linna peamagistraalil on rajatud liiklust sulgemata. 

Nüüd tuleb aga rajada risti üle tee minevad ühendus­torustikud, mida ei ole võimalik teha, kui autod-bussid sõidavad. «Selleks, et tänav oleks võimalikult vähe aega suletud, tehakse töid mitmes lõigus korraga,» märkis Toomas Kapp. 

Linna sisenemisel ja linnast väljumisel palub linnavalitsus sõidukijuhtidel Riia tänava piirkonda vältida ja leida teisi marsruute, sõita näiteks Turu-Ringtee kaudu. 

Sajuveetorustiku ehitus käib täistuuridel ka Aardla tänaval. Teisipäeva õhtust on tänav suletud Aardla-Võru ristmikust Soinaste ristini. 

Aardla tänav on taas liiklemiseks kavas avada küll juba kolmapäeva hommikul, kuid mitte täies ulatuses, seal tuleb endiselt arvestada piirangutega. 

Aardla-Võru ristmikule on torustik juba pandud ning seda suurt ristmikku hakatakse täna ette valmistama asfaltimiseks. «Kuigi liiklemiseks on ristmik küll nädala alguses veel avatud, toovad freesimistööd endaga kaasa suure ummikuohu,» ütles Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna ajutise liikluskorralduse peaspetsialist Kaimar Juss. 

Kõige rohkem on liiklus häiritud Riia tänaval, kus tänasest kuni eeloleva laupäevani on suurte torutööde tõttu suletud Lunini ja Ravila tänava vaheline lõik.

Asfalti pannakse kava järgi nädala keskel, kolmapäeval või neljapäeval, mistõttu on siis tarvis kogu ristmik sulgeda. Teedeteenistus peab läbirääkimisi ehitusfirmaga, et töid saaks teha öisel ajal, mil liiklus on üsna hõre.

Endiselt on liiklejatele suletud ka Soinaste tänav, kus esialgu kavatsetakse liiklus taastada 31. juulil. Sügiseks on tänav plaanis täielikult rekonstrueerida. 

Tartu abilinnapea Valvo Semilarski ütles, et kui praegu pole terve tänava ulatuses kõnniteedki, siis remondi järel on kogu tänaval nii kõnni- kui ka kergliiklustee. Ühtlasi rajatakse sajuveetorustik, mis tähendab, et kogu piirkonna vesi ei koorma enam kanalisatsiooni, vaid juhitakse otse Emajõkke. 

Parim tööaeg

Tartu veevärgi juhataja Toomas Kapi sõnul valiti suurteks teetöödeks just käesolev nädal, sest praegu on liiklus linnas kõige rahulikum. «Koolid ja lasteaiad praegu ei tööta ning inimestel on puhkus,» selgitas ta. «Loodame liiklejate mõistvale suhtumisele, pingutame selle nimel, et liiklust võimalikult vähe häirida.»

Teetööde tõttu on see nädal suletud ka Vaksali ja Lembitu tänav. Lõplikult peaks enamik teetöödest Tartus lõppema kooli alguseks. Erandiks on vaid Soinaste tänav, mis saab küll septembriks asfaldi, kuid lõplikult valmib oktoobris.

Foto: Graafika: Artur Kuus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles