Kärkna temposõidu võitis Madis Sildvee

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratas. Foto on illustreeriv.
Jalgratas. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Kolmapäeval jätkus Kärknas pärast pikemat suvepausi Lõuna-Eesti eraldistardisari. Kärkna rada oli võistlejatele tuttav juba eelmisest aastast, mil seal peeti nii üks karikasarja etapp kui ka Tartu linna lahtised meistrivõistlused eraldistardiga sõidus.

Mullu sügisel tehtud pindamine muutis rada küll natuke aeglasemaks, kuid oma profiililt on Kärkna rada jätkuvalt jõumeestele sobiv kiire ja sile kihutamise rada, märkis Transtar temposarja korraldaja Lauri Peil. Pikk distants, mida sõitsid MJ, mehed ja naised, oli 22 km pikk, noorteklassidele sobilik lühike distants oli aga 11 km pikk. Vabaklassi arvestuses sõitjad said ise valida, millist distantsi sõita.

Kuigi käes peaks olema südasuvi, oli ilm jätkuvalt heitlik, õnneks siiski soojemapoolne ja valdavalt päikesepaisteline, kirjeldas Peil olusid. Läänest puhuv mõõdukas tuul tähendas, et lühikese maa sõitjad pidi kogu distantsi vastutuult rassima, pikema distantsi valinud said aga tagasiteel allatuult kiirust koguda. Osalejaid oli sedakorda kokku 72.

Noorte kiireimaks osutus M16 vanuseklassis võistlev Joonas Kurits (Rein Taaramäe rattaklubi), ajaga 18:30 (keskmine kiirus 35,7 km/h), talle järgnesid sama vanuseklassi poisid Oliver-Harris Hütt (Vooremaa Centrum/Rattabaas) ja Markus Leidt (Peloton), kaotust vastavalt 16 ja 36 sekundit.

M14 vanuseklassis oli kiireim Martin Anier (Rein Taaramäe rattaklubi) ajaga 19:06 (keskmine kiirus 34.5 km/h), talle järgnesid Jarmo Voitra ning Henry Närap (mõlemad TÜ ASK) aegadega 21:57 ning 23:07. Tütarlapsi oli võistlustules viis: Piret Pung (Vooremaa Centrum/Rattabaas) võttis N16 vanuseklassi esikoha ajaga 21:21 (keskmine kiirus 30,9 km/h), teine oli Vanessa Viiding (TÜ ASK) ajaga 23:18. N14 vanuseklassi parim oli Batrisia Jullinen (Järva-Jaani ratta- ja suusaklubi) ajaga 25:52, talle järgnesid Anette ja Christine Teder (mõlemad Tartu ujumisklubist) aegadega 26:13 ja 33:34.

MJ arvestuses oli kiireim Ats Uulimaa (VIKO) ajaga 32:06 (keskmine kiirus 41.1 km/h), talle järgnesid Richard Koll (Vooremaa Centrum/Rattabaas) ning Karl Mihkel Vent (TÜ ASK), kaotust vastavalt 1:26 ja 1:35.

Üldarvestuses ei olnud vastast heasse hoogu tõusnud Madis Sildveele (RR Siplased/Sportlab). Võitja ajaks kujunes 30:25, mis teeb keskmiseks kiiruseks 43.4 km/h. Teise koha võttis üllatusesineja Vahur Valvas (Rein Taaramäe rattaklubi), kaotades esikohale vaid 15 sekundit. Kolmas koht kuulus Taavi Kannimäele, kaotust võitjale 37 sekundit. Esikuuiku lõpetasid M40 mehed Margus Mikk, Meelis Leidt (Peloton) ja Lauri Peil (Rein Taaramäe rattaklubi).

Naiste esikoha võttis Maria Jänese (SK Jooksupartner) ajaga 35:19 (keskmine kiirus 37,3 km/h), teise koha sai Egle Mätas (TÜ ASK/Run Run) ajaga 35:27 ning kolmas oli Anette Zucker (TriSmile) ajaga 37:14. M50+ klassis oli kiireim Ülo Treufeldt ajaga 35:26 (keskmine kiirus 37.2 km/h), talle järgnesid Peeter Parmask ja Madis Ütt (TriSmile), kaotust võitjale vastavalt 16 ja 50 sekundit.

Vabaklassi pikal distantsil olid kolm kiireimat meest Reiko Rosenthal (Rein Taaramäe rattaklubi), Riho Alaru (Peloton) ning Aivar Lagenõmm (Järva-Jaani Suusa- ja Rattaklubi), ajad vastavalt 32.42 (võitja keskmine kiirus 40,4 km/h), 33:04 ning 33:26. Naisi sedakorda pikal distantsil stardis ei olnud.

Vabaklassi lühikesel distantsil olid kiireimateks meesteks taaskord Georg Sarap (VIKO), Reimo Taaramäe (VIKO) ning Silver Kuusik, ajad vastavalt 18:47 (keskmine kiirus 35,1 km/h), 19:18 ning 21:19. Naisi oli stardis üks, Katrin Rihma ajaks tuli 2:11 (keskmine kiirus 29,7 km/h).

Kõik tulemused on kättesaadavad aadressil http://temposari.ee/tulemused/2017. Temposarja veebilehel saab ka hääletada, kus toimub võistluste finaaletapp 16. augustil. Karikasarja viimane etapp on ühtlasi ka Tartu linna lahtisteks meistrivõistlusteks eraldistardiga sõidus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles