Estonian Air jättis rikke tõttu Tartusse lendamata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülenurme lennujaam.
Ülenurme lennujaam. Foto: Margus Ansu

Tehnilise rikke tõttu jäi esmaspäeva õhtul ära Estonian Airi reis Tallinnast Tartusse ning eile varahommikul ei startinud lennuk ka Tartust Tallinna poole. Õhulennu asemel sõidutati reisijad Tartusse ja Tallinna bussiga.


Estonian Airi meediaesindaja Ilona Eskelineni selgitusel pidi lennufirma reisi OV609/610 liinil Tallinn-Tartu-Tallinn tühistama ühe sissevõtuava õhusoojenduse defekti pärast. Ka asenduslennukit polnud Eskelineni jutu järgi võimalik Tartusse saata, sest firma teine Saab oli hoolduses.

Reisija valik

Nii Tallinnast Tartusse kui Tartust Tallinna tahtis lennata kuus reisijat, kes viidi kohale bussiga. Need, kes ei jõudnud Tallinnas oma planeeritud jätkulennule, lennutati lõppsihtkohta Stockholmi kaudu. «Palume reisijatele tekitatud ebamugavuste pärast vabandust,» lausus Es­ke­linen.

Lennufirma esindaja selgitusel on tühistatud reisi korral klientidel võimalus valida, kas nad soovivad piletiraha tagasi või kasutavad firma organiseeritud asendussõidukit.

Tartu lennujaama juhataja Margo Muda sõnul oli selle nädala alguses ära jäänud Tallinna-Tartu-Tallinna lend tänavu esimene Tartuga seotud lend, mis tehnilise rikke tõttu tühistati.

Kord varem, aasta alguses segas lende jäävihm ning ühel hommikul polnud vajadust Tartu-Tallinna lennuks, kuna sellele ei olnud pileteid müüdud. Seetõttu naasis lennuk tühjalt Tallinna juba samal hilisõhtul pärast seda, kui oli toonud Tartusse lennukitäie reisijaid.

Mõõn ületatud

Peale nende kolme juhtumi pole Muda kinnitusel sel aastal ilma ega tehniliste rikete tõttu Tartu lennujaamast lende ära jäänud.

Mullu valmis saanud täp­pismaandumissüsteem ehk ILS on Muda sõnul Tartu lennujaama lennukindlust tõstnud ning ka reisijate arv on tõusuteel.

«Aastavahetusse jäänud mõõn on ületatud,» märkis Muda, kelle sõnul on reisijate arvu kasvatanud nii Estonian Airi Tartu-Tallinna lendude lisandumine kui Air Balticu Tartu-Riia lendude täitumuse kasv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles