Kevadine liikluskaos kordub kahjuks ka tänavu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluspolitsei reid «Kõik puhuvad!». Foto on illustratiivne.
Liikluspolitsei reid «Kõik puhuvad!». Foto on illustratiivne. Foto: Küllike Rooväli

Mida soojemaks lähevad ilmad, seda enam võib liiklusest tabada alkoholi tarvitanud juhte ning kahjuks ei ole ka tänavune kevad selles osas erandiks, nentis Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalve talituse vanemkomissar Ove Saar.


Pühapäeval, 10. aprillil kõrvaldasid liikluspolitseinikud Tartumaal liiklusest 13 alkoholi tarvitanud ning seitse juhtimisõiguseta sõidukijuhti, vahendas Lõuna prefektuur.

Väärteomenetlust alustati 12 ning kriminaalmenetlust ühe sõidukijuhi suhtes. Viimane eiras lisaks joobele ka politseiametnike poolt antud peatumismärguannet ning üritas korrakaitsjate eest põgeneda.

Kõik avastatud rikkumised fikseeriti vaid kuue tunni vältel Tartu maakonnas, neist tervelt 11 Tartu linnas.

Ühele alkoholi tarvitanud juhtidest taotles politsei aresti, kuna ta oli ka varasemalt joobnudpäi autoroolis olnud ning karistused olid seekordse rikkumise fikseerimise hetkel veel kehtivad. Lisaks puudus tal ka sõiduki juhtimisõigus.

Tartu maakohus mõistis talle 11. aprillil viie päeva pikkuse aresti.

«Sõidukijuhtide põhjendused rikkumistele on üsna ühetaolised ja pole aja vältel muutunud,» rääkis Saar. Levinud väide on, et eelmisel õhtul võeti vaid üks õlu ning oletati, et hommikuks ollakse kaine.

Roolijoodikute probleemi sügavust näitab Saare kinnitusel ilmekalt asjaolu, et käesoleva aasta algusest kuni 11. aprillini on Tartumaal välja selgitatud 219 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti.

Politsei tuletab meelde, et nähes joobekahtlusega sõidukijuhti, tuleks sellest teada anda lühinumbril 110. Muudest liiklusrikkumistest saab Lõuna-Eestis politseid teavitada liiklusliini telefoninumbril 14900.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles