Peipsi läheb jääkalastamiseks lukku

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpüük Peipsil saab selleks kevadeks otsa.
Jääpüük Peipsil saab selleks kevadeks otsa. Foto: Sille Annuk

Kuni meetri paksune jää Peipsi järvel on kevadpäikese mõjul muutunud nii rabedaks, et politsei- ja piirivalveamet keelab alates neljapäevast sellele mineku. Siseveekogude ning Võrtsjärve jääle ei tohi minna juba möödunud nädala lõpust.


Alates neljapäevast, 14. aprillist on jääle minek Peipsi järvistul täielikult keelatud seoses jääolude ohtlikuks muutumisega, vahendas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Marit Liik.

Seoses jäälemineku keeluga soovitavad piirivalvurid kutselistel kaluritel viia järvejäält õigeaegselt ära kalapüügil kasutatavad nakkevõrgud.

«Homme on viimane päev püügile seatud nakkevõrkude välja võtmiseks. Soovime, et ei peaks rakendama keelu eirajatele seadusest tulenevaid sanktsioone. Palume jäälemineku keeldu jälgida kogu elanikkonnal,» pani Ida prefektuuri Alajõe piirivalvekordoni juht Illar Jõgi kõigile järve kasutajatele südamele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles