Keelatud teelõik peibutas taas uudistajaid

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värska-Ulitina tee viib 900 meetri ulatuses läbi Venemaa territooriumi. Autoga peatumine ja jalgsi liikumine on tee selles osas keelatud.
Värska-Ulitina tee viib 900 meetri ulatuses läbi Venemaa territooriumi. Autoga peatumine ja jalgsi liikumine on tee selles osas keelatud. Foto: PPA

Värska külje all Lutepää külas asub teelõik, mille kaudu saab korraks Venemaalt läbi sõita ilma viisat taotlemata. Autoga peatumine ja jalgsi kõndimine on seal keelatud, kuid ikka ja jälle leidub huvilisi, kes selle piirangu vastu eksivad.

Lõuna prefektuuri teatel pidasid piirivalvurid 15. juulil kella 18.20 paiku Värska vallas Lutepää külas Värska-Ulitina tee viiendal kilomeetril kinni kaks Eesti kodanikku, kes liikusid jalgsi teelõigul, mis jääb Venemaa territooriumile.

Antud teelõigul on jalgsi liikumine ning sõidukiga peatumine ja parkimine keelatud, rõhutas prefektuur taaskord. Mõlemad mehed viidi menetlustoiminguteks kordonisse.

Sarnane juhtum leidis aset ka ööl vastu tänast. Piirivalvurid avastasid Verhulitsa külas piiriäärsel alal peatunud kaubiku ja jalgsi liikuva inimese kohast, kus sõidukite peatumine ja parkimine ning jalgsi läbikäik on keelatud. Nii jalakäija kui kaubikujuht peeti kinni ja neile määrati piirirežiimi rikkumise eest rahatrahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles