Tartu ülikooli Narva kolledž saab koostöö kaudu uued majutusruumid

Liisa-Lotta Veiken
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Narva kolledž.
Tartu ülikooli Narva kolledž. Foto: Eero Vabamägi

Sisekaitseakadeemia, Tartu ülikool ja siseministeerium sõlmisid kolmepoolse koostööleppe sisekaitseakadeemia Narva õppekeskuse ehitamiseks. Koostöö tulemusena saab Tartu ülikooli Narva kolledž omale uued majutusruumid.

Tartu ülikooli kinnisvaraosakonna juhataja Heiki Pagel rääkis, et nende Narva kolledži praegune ühiselamu on ehitatud 1960. aasta paiku ega ole läbinud põhjalikku remonti. «Seepärast majutatakse inimesi sinna üsna väheses mahus, ilmselt eelistavad paljud elada üüripindadel,» nentis ta.

Pageli sõnul on kolmepoolne koostöö hea, sest vastasel korral oleks Tartu ülikool pidanud renoveerima olemasolevat ühiselamut, kuid uues hoones saavad olema sellised tingimused, mis vastavalt paremini praegustele vajadustele.

Ülikoolile kuuluv Kerese 14 krunt müüakse riigi kaasomandisse ning saadud raha kasutatakse sisekaitseakadeemia Narva õppekeskuse majutusruumide rajamiseks. Uut õppekeskust jäävad sisekaitseakadeemia ja Tartu ülikool ühiselt majandama.

Sisekaitseakadeemia õppe-, treening- ja majutusruume hakkavad lisaks kadettidele kasutama politsei- ja piirivalveameti teenistujad. Hoone spordikeskus ja ujula avatakse ka linnaelanikele.

Sisekaitseakadeemia kommunikatsioonispetsialist Tiit Tamberg ütles, et suure tõenäosusega kuulutab augusti teisel nädalal sisekaitseakadeemia välja võistluse saamaks õppekeskusele parim arhitektuurne lahendus.

Sisekaitseakadeemia rektor Katri Raik lisas, et kui kõik läheb plaanipäraselt, alustatakse projekteerimist veel käesoleval aastal ning kopp lüüakse maasse järgmisel sügisel. Uue õppekeskuse avamine on kavandatud 2020. aastasse.

Valitsus eraldas tänavu märtsis langetatud otsusega riigieelarvest sisekaitseakadeemia Narva õppekeskuse ehitamiseks 12,8 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles