Tartut tabanud paduvihm viis juba teist korda ehitustellingute alt pinnase minema

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitsa tänava kortermaja ehitusel monteeritakse lahti ehitustellinguid, mille alt eilne paduvihm pinnase ära viis.
Kitsa tänava kortermaja ehitusel monteeritakse lahti ehitustellinguid, mille alt eilne paduvihm pinnase ära viis. Foto: Kristjan Teedema

Tartus Kitsal tänaval viis eilne tulvavesi ära ehitustellingute aluse pinnase. See on tänavu suvel juba teine kord, kui ehitaja peab sel objektil tellingud lahti monteerima ning nende alust pinnast täitma.

Et eilse paduvihma ajal ning ka pärast seda Kitsa tänava kortermaja juures tellingutel ehitustöid ei toimunud, polnud olukord ka ehitajatele ohtlik.

Selline pilt avanes eile Kitsa tänava ehitustellingute juures, kus on selgelt näha, et tellingute toetala alt on pinnas minema uhutud.
Selline pilt avanes eile Kitsa tänava ehitustellingute juures, kus on selgelt näha, et tellingute toetala alt on pinnas minema uhutud. Foto: Sirje Toomla

«See on erakordne juhtum, kuid tänavu on seda juhtunud juba kahel korral,» tõdes Kitsal tänaval kortermaja ehitava ettevõtte Rand & Tuulberg objektijuht Toomas Karro.

Juuni keskel Tartut tabanud paduvihm viis sama kortermaja ehitustellingite alt samuti pinnase minema ning seda tuli taas täita.

«Pärast esimest minema uhtumist lisasime täitepinnasele kruusa, kuid ka sellest polnud abi. Eile läksid veega nõlvast alla ka kruusakivid,» märkis Karro.

Praegugi käib Kitsa tänava ehitusobjektil tellingute lahti monteerimine ning siis tuuakse kohale uus täide.

Toomas Karro nentis, et looduse vastu ei saa, kuid kortermaja valmimisel selliseid probleeme ette ei tohiks tulla.

«Maja valmimisel rajatakse sinna haljastus ning ka kalded tehakse teisiti, et vesi sinna maja kõrvale üldse ei pääsegi. Taimede juurestik peaks pinnase siduma selliselt, et vesi seda nii lihtsalt minema ei vii,» lisas Karro.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles