Filatelist Kaido Andres ootab sünnipäevi, et endale kinke teha

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollektsionäär Kaido Andrese lemmikteema on Tartu ülikool filateelias ning uuel Eesti ajal käibele sattunud viguriga margid.
Kollektsionäär Kaido Andrese lemmikteema on Tartu ülikool filateelias ning uuel Eesti ajal käibele sattunud viguriga margid. Foto: Sille Annuk

Kaido Andres saab tänavu 55 aastat va­­naks. Sünnipäev jõuab kätte sügise poole, aga sünnipäevakink on tal juba olemas. See ei ole midagi suurt, mahuks teksapükste tagataskusse. Aga siiski peab ütlema  – see asi on suur!

Jutt käib kuningas Gustav Adolf II isiklikust kirjast 1616. aastal. Kaido Andres ostis selle kirja ühelt oksjonilt, makstes selle eest kaks ja pool Eesti keskmist palka.

Kõikide märkide järgi saab seda 400-aastast kirja ka täna Eesti Rahva Muuseumi filateelianäitusel näha. Näituse korraldab rahvusvaheline Eesti filatelistide selts ning selle üks organiseerijaid ongi Kaido Andres.

Gustav Adolf II isiklik kiri 1616. aastal ehk ajal, mil ta Tartusse ülikooli asutamise peale sugugi ei mõelnud.
Gustav Adolf II isiklik kiri 1616. aastal ehk ajal, mil ta Tartusse ülikooli asutamise peale sugugi ei mõelnud. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles