Video ja fotod: ilmataat pani jälle Riia tänava uputama

Johannes Voltri
, Tartu Postimehe suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal maha sadanud vihm pani jälle proovile Tartu kanalisatsioonitorustiku, eriti Riia tänava viadukti juures, kus madalamate autode juhid pidid enne viadukti ületamist tõsiselt oma kavatsusi kaaluma.

Kuu aja tagustele sadudele jääb tänane vihm Tartu Veevärgi juhataja Toomas Kapi sõnul küll alla. Kui tollal mõõdeti Riia tänaval vee kõrguseks 40 sentimeetrit, siis tänaseks on olukord paranenud ning veetase piirdus vaid 25 sentimeetriga. Tüli ja ummikuid oli aga sellest hoolimata piisavalt ning üks taksogi vajas pukseerimist.

Uputused Riia tänava viadukti juures on suursadude ajal saanud pigem normiks kui erandiks. Kuu aega tagasi põhjustas seal suure uputuse restkaevudele kandunud suur hulk prügi, mis luugid ummistas ja vett sajuveetorusse ei lasknud.

Tänase saju kohta täpsem taustateave, sealhulgas maha sadanud vihmavee hulk, veel puudub. «Ümberühendusi tehakse ning asi liigub paremuse poole,» ütles Kapp kommenteerides tänast uputust. «Samas on veel ümberühendusi vaja teha,» lisas ta.

Kapi sõnul on viadukti alla plaanis paigaldada eraldi pumpla, mis hakkaks intensiivse saju korral madalamate kohtade pealt vett ära pumpama. Pumpla paigaldatakse sinna alles siis, kui linnavalitsus hakkab jalakäijate tunnelit ehitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles