Saja hektari suuruse maatüki saaga sai õnneliku lõpu

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuaris polnud ETKI direkotrile Mati Koppelile veel selge, kellele Sirgu maatükk müüakse. Nüüd on kindel, et maa omanikuks saab maaelu edendamise sihtasutus
Jaanuaris polnud ETKI direkotrile Mati Koppelile veel selge, kellele Sirgu maatükk müüakse. Nüüd on kindel, et maa omanikuks saab maaelu edendamise sihtasutus Foto: Eili Arula

Käesoleva aasta alguses ähvardas Eesti taimekasvatuse instituuti(ETKI) 117 hektari suurusest maatükist ilma jäämine. Nimelt plaanis Jõgeva vald müüa ETKI renditava Sirgu maatüki enampakkumisel, kuid instituudil polnud võimalik põllumaad ise osta.

ETKIle pani õla alla maaeluministeerium, paludes Jõgeva vallal müüa nimetatud maatükk otsustuskorras maaelu edendamise sihtasutusele(MES). Nagu ka ETKI, on maaelu edendamise sihtasutus maaeluministeeriumi allasutus.

Eelmisel neljapäeval oli Sirgu maamüügi otsustuskorras võõrandamine Jõgeva vallavolikogu istungil päevakorras. Volikogu kiitis maatüki otsustuskorras MESile müümise ühehäälselt heaks. 117 hektari suuruse maatüki hinnaks on 425 000 eurot.

«Et maaelu edednamise sihtasutus kuulub maaeluministeeriumi allasutuste hulka ja meie oleme ka ministeeirumi asutus, siis see annab meile edasiseks tegevuseks kindluse,» märkis ETKi direktor Mati Koppel.

Hetkel kasvab Sirgu maatükil suvi- ja talinisu, mille koristus algab augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles