Ülenurme võõrustab suurt noortefoorumit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierre de Coubertin
Pierre de Coubertin Foto: AFP / Scanpix

Ülenurme gümnaasium võõrustab 19.-26. augustini 11. rahvusvahelist Pierre de Coubertini noortefoorumit.

1997. aastal loodud Pierre de Coubertini koolide võrgustikku kuulub 30 erinevat riiki viielt erinevalt kontinendilt. Ülenurme gümnaasium on võrgustiku liige 2003. aastast.

Iga kahe aasta tagant kohtuvad koolide 16-18-aastastest õpilastest koosnevad võistkonnad ühe liikmeskooli poolt korraldatud noortefoorumil. Foorumil arutletakse kaasaegsete olümpiamängude algataja, prantsuse pedagoogi ja ajaloolase Pierre de Coubertini ideede üle rahvusvahelisest sõprusest, austusest ja oma saavutuste ületamisest.

Noored panevad end proovile teadmistega olümpiamängude olemusest ja olümpiaharidusest ning samuti võisteldakse omavahel erinevatel spordialadel. Nädalapikkust programmi ja erinevate kultuuride tundmaõppimist ilmestavad ka kaunite kunstide töötoad.

Noortefoorumile on oodata 24 delegatsiooni 150 osavõtjaga, samuti tuleb Eestisse ROK-i esindaja Elizabeth Slyuter-Mathew ja Pierre de Coubertini komitee president Norbert Müller. Foorumi patroon on Eesti olümpiakomitee asepresident ja kahekordne olümpiamängude pronksmedalist Jüri Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles