Rahingel neelab tänav autosid ja jalakäijaid

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänav autosid ei kanna ning kodust välja ei pääse, kurdavad Rahinge elanikud Kört Vahemets, Mihkel Vaap, Taimar Vahemets ja Avo Vahemets tänavapilti silmitsedes.
Tänav autosid ei kanna ning kodust välja ei pääse, kurdavad Rahinge elanikud Kört Vahemets, Mihkel Vaap, Taimar Vahemets ja Avo Vahemets tänavapilti silmitsedes. Foto: Risto Mets

Pärast sügisest vee- ja kanalisatsioonitorude paigaldamist Tartu vallas Rahingel on kraavid küll kinni aetud, kuid segipaisatud pinnasesse kipuvad autod praegu ära uppuma.


Postiljon ütles, et tema siia enam ei tule, osutas üle mudamülka asuvate postkastide poole kohalik elanik Kört Vahemets. Teetamm on kõrge ning seni pole autosõiduga ühelgi ajal probleeme olnud, nüüd ei kanna tee aga isegi jalakäijat.

Naabermajas elavad Avo ja Taimar Vahemets lisasid, et mõned ei pääsegi koju või sealt välja. Inimesed võtavad autodega hoogu ja püüavad põhjatuid kohti ületada.

Liig peen killustik

Taimar Vahemets ise on vajunud autoga põhjani mutta õige mitmel korral, viimati nädal tagasi päris koduhoovi lähistel. Sel korral kutsus ta välja politsei, kes olukorra fikseeris. Asjad hakkasid liikuma ning peagi saatis tee-ehitusfirma kohale traktori, mis tõi teele killustikku.

Rahingel töid juhtiva Skanska EMV projektijuht Vaido Vald märkis, et kui talvel kaevata, on pinnas kevadel paratamatult mäda. «Alustame taastamistöid kohe, kui pinnas on tahenenud. Sellega läheb umbes nädal,» lubas ta.

Jooksvalt on firma vedanud killustikku sügavamatesse aukudesse, et teed oleksid ikka läbitavad, lisas Vald. Vahemetsa hinnangul on toodud killustik paraku liiga peene fraktsiooniga ning ka selle kihist vajub auto läbi.
Tuleb ära kannatada

«Palusime tuua jämedamat killustikku,» kinnitas tee-ehitajatega kontakteerumist ka Tähtvere vallavanem Rein Kokk, kelle sõnul on teede lagunemine igakevadine mure. Teetammi läbikaevamise järel on olukord aga märksa hullem. Aasta tagasi, kui toruehitus käis Märjal, vajus liinibuss läbi tee, tõi vallavanem näite.

Tähtvere vald otsustas torutööd ära teha kõigis suuremates asulates. Ehituse kogumaksumus on ligikaudu 3,8 miljonit eurot ehk umbes 60 miljonit krooni.

«Parem see kolm-neli aastat ära kannatada, siis pole enam 30 aastat tarvis torusid puutuda,» leidis vallajuht, kinnitades, et tema enne tööde vastuvõtu allkirja ei anna, kui kõik tehtud ja muru külvatud.
«Torud olid nii läbi, et solk voolas juba jõkke. Neid töid teha oli tõesti viimane minut,» lisas Kokk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles