Tartu hansapäevad panevad seekord rõhku laadamelule

Kelly Olesk
, Tartu Postimehe suvereporter.
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu hansapäevade laat.
Tartu hansapäevade laat. Foto: Sille Annuk / Postimees

Sel nädalavahetusel on huvilised oodatud taaskordsetele Tartu hansapäevadele. Korraldajate sõnul pannakse sel korral enim rõhku laadamelule.

Projektijuht Evelin Rannast märkis, et huvitav käsitöö ja maitsvad kodumaised toidud on esimesed asjad, mis inimestele hansapäevadega seostuvad. Ent selleks, et laadamelu üleval hoida, kutsutakse nagu eelmistelgi aastatel kauplejate keskele esinema artiste, rahvamuusikuid ja tantsijaid.

Et tänavune suvi on silma paistnud heitliku ilmaga, märkis Rannast muu hulgas, et tuulekahjude vältimiseks pööratakse hansapäevadel ekstra tähelepanu sellele, et kõik telgid ja batuudid saaks kinnitatud tehastest ette antud nõuete kohaselt. «Loodetavasti ilma tõttu mingeid probleeme ei teki. Küll aga peab külastajatele soovitama korraga selga panna nii bikiinid kui jope – nii nagu meil tänavu juba kombeks on saanud.»

Hansapäevade ala koosneb ka tänavu kolmest linnakust, kus pakutakse mitmekesist tegevust. Nii näiteks on lastelinnas rõhk töötubadel, aga sealt võib leida ka batuudi. «Ja suur loss pidi tulema,» reetis pealik Liina Järvpõld. Sel aastal külastavad lastelinna ka teraapiakoerad, kellega on lastel lõbus mängida.

Teaduslinna pealik Paula Põder soovitab kõigil, kes on vähegi huvitatud arheoloogiast, minna toomkirikusse vaatama näitust, kus uuritakse DNAd. Lastele pakub teaduslinnas tegevust uuendatud Hull Teadlane. Samas on Põdra sõnul teaduslinna oodatud ikkagi kõik huvilised east, soost ja elukutsest sõltumata. «Avastamist peaks olema tervele perele,» rõhutas ta.

«Raualinn on suhteliselt traditsiooniline,» ütles raualinna pealik Liiu Matikainen. Küll aga saab traditsioonist väljaspool sel aastal Tasku aatriumis näha näitust «Keskaegne Tartu», mis pakub kindlasti rõõmu ajaloohuvilistele. Samuti saab tutvust teha maketiga, kus on kujutatud Tartut enne teist maailmasõda. Matikaineni sõnul on uudistamist kindlasti päästetehnika väljapaneku juures.

Nagu on tavaks saanud, selgitatakse Tartu hansapäevadel välja tugevaimad rammumehed nii laste kui täiskasvanute seas.

Hansapäevade kava on leitav veebilehelt www.hansapaevad.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles