Suri löökpillikoolkonna rajaja Raivo Rebane

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Rebane (21. mai 1948 – 4. juuli 2017).
Raivo Rebane (21. mai 1948 – 4. juuli 2017). Foto: Taavi Kull / Elleri muusikakool

Raivo Rebane (21. mai 1948 – 4. juuli 2017) jõudis Elleri muusikakoolis üles kasvatada lausa legendaarse löökpillimängijate koolkonna, mille säravaimad tähed on praeguste nooremate muusikute hulgas Heigo Rosin ja Tiit Joamets. Pärast pikka parandamatut haigust meie hulgast lahkunud muusik ja pedagoog jõudis õpetamas käia ka Räpinas ja Põltsamaal, Tartu teistest muusikakoolidest rääkimata, lisas oma kauast kolleegi meenutades Elleri kooli direktor Kadri Leivategija.

Raivo Rebane jagas ennast muusikapedagoogi ja muusikuna mitmele poole ning ühtlasi lausa teise eriala ametitele.

Ta lõpetas 1970 Tartu muusikakooli löökpilli ja trompeti erialal ning asus samal aastal Elleri koolis löökpille õpetama. Tema õpilaste hulgas on nimetatud noorte löökpillimängijate kõrval Aleksandr Kuzmenkov, Dmitri Dmitrenko, Roland Puusepp, Margus Tammemägi, Aivar Vassiljev, Ilja Šarapov, Brita Reinmann.

Aastal 1981 lõpetas Raivo Rebane Tartu ülikooli majandusteaduskonna rahanduse ja krediidi erialal. Muusikapedagoogi tegevuse kõrval on ta töötanud juhtivatel kohtadel Tartu linna ametiasutustes, sealhulgas Eesti maksuameti, Eesti haigekassa ja Eesti riigikassa Tartu osakonnas.

Raivo Rebase ärasaatmine viimsele teekonnale on laupäeval, 8. juulil kell 10 Pauluse kirikust Raadi kalmistule.

Raivo Rebane mängis akadeemik Peeter Tulviste leinatalitusel tänavu 18. märtsil timpaneid.
Raivo Rebane mängis akadeemik Peeter Tulviste leinatalitusel tänavu 18. märtsil timpaneid. Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles