Linna arengukava ja eelarvestrateegia ootavad tartlaste ettepanekuid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu.
Tartu. Foto: Margus Ansu / Postimees

Alates tänasest, 3. juulist on avalikul väljapanekul Tartu arengukava aastateks 2018–2025 ja eelarvestrateegia 2018–2021. Tartu järgmise kaheksa aasta arenguplaanide kohta saavad linlased arvamust avaldada 10. septembrini.

Eelmise aasta veebruaris alanud uue arengukava koostamises on osalenud paljud erinevate eluvaldkondade eksperdid, vabaühenduste esindajad ning Tartu heast arengust huvitatud linlased.

Arengukava peaeesmärgid on parandada linlaste elukvaliteeti ja muuta Tartu atraktiivsemaks nii investoritele kui ka linna külalistele. Hariduse valdkonnas on eelolevate aastate prioriteetideks näiteks munitsipaalharidusasutuste ajakohastamine, nüüdisaegse õpikäsituse juurutamine ja hariduse kättesaadavuse parandamine.

Ettevõtluse elavdamisel on prioriteetseted teemad töökohtade loomise soodustamine, talentide meelitamine Tartusse ja ettevõtlusaktiivsuse suurendamine.

Turismi arendamisel on oluline Tartu kui targa linna kuvandi arendamine ja «Teistmoodi Tartu» kontseptsiooni väljatöötamine. Elukeskkonna kujundamisel pööratakse rohkem tähelepanu kesklinna elavdamisele, sidusa rohe- ja puhkealade võrgustiku loomisele ning keskkonnasäästliku ühistranspordi ja sujuva kergliiklusvõrgustiku väljaarendamisele.

Hoolekande ja tervishoiu valdkonnas on prioriteetideks tervist väärtustava eluhoiaku kujundamine, sotsiaalprobleemide ennetamine ning elukvaliteeti parandavate teenuste kättesaadavus abivajajatele. Kultuuri valdkonnas pingutatakse selle nimel, et saada aastal 2024 Euroopa kultuuripealinnaks.

Konkreetseid tegevusi ja rahastusplaane käsitletakse eelarvestrateegias, mis on esmakordselt esitatud arengukava peatükina. Järgmise nelja aasta eelarvestrateegia prioriteedid on investeeringud haridusse, eelkõige koolihoonetesse, elamumajandusse ning liiklemisvõimaluste parandamisse.

Tartu linna arengukava on avalikul väljapanekul 3. juulist 10. septembrini ning sellega saab tutvuda Tartu linna veebilehel. Arvamused ja ettepanekud palutakse saata hiljemalt 10. septembriks e-posti aadressil Lpmko@raad.tartu.ee või tavapostiga Tartu linnavalitsuse linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonnale (Raekoja plats 3, 51003 Tartu).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles