TÜs on suurimad konkursid avatud ülikooli õppesse

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu ülikoolis lõppes eelmisel nädalal sisseastumisdokumentide vastuvõtmine enamikule eestikeelsetele bakalaureuse- ja magistriõppekavadele. Eestikeelsetel õppekavadel õppimiseks esitati üle 10 200 ja rahvusvahelistele õppekavadele kandideerimiseks üle 1900 avalduse.

Kõrghariduse esimesel astmel edasiõppimiseks esitati 8242, magistriõppekavadele 3465 ning doktoriõppes jätkamiseks 405 avaldust. Vastuvõtt inglisekeelsetele õppekavadele toimus kevadel. Kokku on eesti- ja ingliskeelsetele õppekavadele kõigis õppeastmetes esitatud üle 12 100 avalduse.

Suurimad konkursid ühele õppekohale olid avatud ülikooli õppe vastuvõtus: koolieelse lasteasutuse õpetaja õppekaval kandideerib ühele kohale 9,8, Pärnu kolledži ettevõtluse ja projektijuhtimise õppekavale 8,7 ning eripedagoogika õppekavale 8,2 inimest.

Enim avaldusi

Nagu varasematel aastatel, esitati kõrghariduse esimesel astmel kõige rohkem avaldusi arstiteaduse õppekavale (629 avaldust), järgnesid infotehnoloogia 488  ja õigusteadus Tartus 347 avaldusega.

Magistriõppes esitati enim avaldusi kolmele IT-õppekavale: eestikeelne infotehnoloogia mitteinformaatikutele 363, ingliskeelne informaatika 262 ning tarkvaratehnika 242 avaldust. Neile järgnesid ingliskeelne rahvusvaheliste suhete ning regiooni uuringute õppekava 214 ning turundus ja finantsjuhtimise õppekava 197 avaldusega.

Koht kindlustatud

Kuna paljudel Tartu ülikooli esimese astme õppekavadel on kehtestatud vastuvõtu lävend ehk punktisumma, mille ületamine tagab kindlasti vastuvõtu, on 1335 tudengikandidaati juba praeguseks lävendi ületamisega endale õppekoha ülikoolis taganud. Ülejäänuil tuleb sõltuvalt valitud õppekavast sooritada sel või järgmisel nädalal sisseastumiseksam või kandideerida riigieksami tulemuste alusel. 

Esimesed vastuvõtuotsused teeb ülikool 14. juulil. Vastu võetud kandidaatidel tuleb kinnitada oma õppima tulek SAISis hiljemalt 17. juulil. Õppekohast loobumiste korral pakub ülikool pingeridades järgmistele kandidaatidele õppekohti 18. augustini.

24. juulist 10. augustini toimub vastuvõtt neljale magistriõppekavale: Euroopa õpingud, ettevõtlus ning tehnoloogia juhtimine, strateegiline juhtimine ning teenuste disain ja juhtimine.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles