Galerii: Tartu turuhoone tuksus peorütmis

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimati oli see ilmselt tänaseks ära keelatud Freedom Parade'i ajal, kui Tartu turuhoone juurest kaikus Vabaduse puiesteele tantsumuusikat ja inimesed tantsisid ümber maja ning mis seal salata, isegi katusel kuni politsei nad sealt alla ajas.

Juba Tartu linna päeval, 29. juunil said linlased näha, et tavapärasest turust ei ole enam midagi järel. Saal oli küll endine, kuid ei mingeid lette, liha, ega hapukapsast. Kokku kogunenud rahvahulk sai näha ja kuulda hoopistükkis muusikalisi etteasteid.

Juunikuu viimane õhtu kujunes aga remondieelseks peoks, kui kella kaheksast õhtul kuni üheni öösel sai tantsida näiteks Eesti Draamateatri näitleja Piret Krummi ja tema ansambli Vibra saatel. Tuntud hitte ja omaloomingut esitasid Tartu noored muusikud Brigita Murutar ja Paul Neitsov. Peo lõpetas folkrokkbänd Svjata Vatra.

Vahepeal sai plaadikeerutaja ametit proovida aga ka Tartu meer Urmas Klaas. Kuna turuhoone tähistab järgmisel aastal oma 80. sünnipäeva, siis kõlasid ka DJ Klaasi näppude alt lood, mis iseloomustasid kogu ajastut, mil turg on olnud linlaste käsutuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles