Lubadeta nooruk pisteti pokri

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Eeva Kaun

Politsei taotlusel mõistis kohus Tartumaal tabatud juhtimisõiguseta ning kehtiva kindlustuseta autot juhtinud noormehe 12 päevaks arestimajja. Lisaks kummitab teda narkojoobe kahtlus, mis võib ekspertiisitulemuste saabumisel tuua lisakaristuse.


Neljapäeval, 7. aprillil kella 22.58 ajal pidas liikluspatrull tavapärase kontrolli käigus Tartu vallas Kärkna-Kobratu teel kinni Audi, mille roolis oli 23-aastane noormees, vahendas Lõuna prefektuur.

Lähemal uurimisel selgus, et juhil puudus juhtimisõigus, samuti ei olnud sõidukil kehtivat kohustuslikku liikluskindlustuse poliisi.

Lisaks täheldati juhil narkootilise aine tarvitamise ilminguid. Seda tunnistas politseinikele ka juht ise, väites, et on tarvitanud kanepit.

Sõiduki läbiotsimisel avastati selle rooli alt minigrip kotikene väikeses koguses taimse puruga.

Isik viidi narkoekspertiisi ning seejärel arestimajja kohut ootama. Et isikul oli ka varasemaid karistusi, taotlesid politseinikud talle kohtus aresti. Reedel, 8. aprillil toimunud kohtuistungil mõisteti noormehele liiklusrikkumiste eest 12 päeva pikkune arest.

Väärteomenetlust alustati lisaks ka paragrahvi alusel, mis käsitleb narkootilise aine käitlemist ja omamist. Kas ja milline karistus selle rikkumise eest noorukit ootab, annab vastuse mõne nädala pärast saabuv narkoekspertiisi vastus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles