Piltuudis: Aaviksoo võttis haridusministeeriumi üle

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastne haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo võttis uutelt kolleegidelt vastu lillekimbu.
Vastne haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo võttis uutelt kolleegidelt vastu lillekimbu. Foto: Rein Joamets / haridus- ja teadusministeerium

Täna hommikul jättis praeguseks juba endine haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas hüvasti oma kolleegidega Tartus Munga tänava majas ning andis sõna uuele ministrile Jaak Aaviksoole.


Vastne minister ütles ametnike ees kõneldes, et hariduspõllul kiirustada ei tohi ning esmalt tuleb hoolega atra seada. Küll aga palus ta valdkondade juhtidel edastada talle omapoolsed seisukohad selle kohta, kust king pigistab.

Veel rääkis ta, et haridussüsteem peab olema avatum ja töökam, et ei tekiks jutte laiskadest ja ülemakstud ametnikest, ebapädevatest õpetajatest või juhmidest professoritest.

Tõnis Lukas rääkis pärast ürituse ametliku osa lõppu Postimehele, et on olnud minister kokku juba seitse aastat ning kõike äratehtut ei jõuakski kokku lugeda.

Viimastel aastatel on Lukase sõnul tõsisemalt tegeletud põhikoolist väljalangevuse vähendamise ning täiskasvanute lõpetamata jäänud haridusega. Erinevad meetmed on andnud tulemusi. Nii on näiteks põhikoolist väljakukkumine langenud kolm korda. Paljud varem kõrgkooli poolelijätnud on aga taas õpinguid alustanud.

Edasi asub Lukas tööle riigikogus, kus ta on esitatud keskkonnakomisjoni esimehe kandidaadiks. Küsimusele, kas tal on ka kahju ministriametist lahkuda, vastas ta, et inimene, kes kandideerib riigikokku, peab olema ka selleks tööks valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles