Piirivalvurid tabasid kaheksa ebaseaduslikku piiriületajat (3)

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti piir.
Eesti piir. Foto: Marko Saarm

Täna öösel tabasid piirivalvurid Põlvamaal piiriäärsel alal kaheksa ebaseaduslikult piiri ületanud vietnamlast.

Lõuna prefektuuri teatel avastasid Saatse piirivalvurid riiki sisenemise Põlvamaal Värska vallas, märgates piiriäärsel alal grupis liikunud inimesi. Kahtlust äratanud vahejuhtumile reageerisid igapäevaselt piiriturvalisust tagavate patrullide kõrval ka mitme naaberkordoni autopatrullid, piirivalve kiirreageerimisüksus ning koerajuhid ühes teenistuskoertega.

Kella 00.50 paiku pidasid piirivalvurid Rääptsova külas kinni kokku kaheksa aasia päritolu inimest vanuses 21 - 30 eluaastat. Neist viis olid mehed ja kolm naised.

Kuna piiriületajatel oli selja taga pikk teekond, mis tipnes jahedavõitu Piusa jõe ületusega, kontrollisid meedikud kohe üle nende terviseseisundi. Sealt edasi viidi piiriületajad menetlustoiminguteks kordonitesse. Ebaseadusliku piiriületuse juhtumi üksikasjade uurimiseks alustati kriminaalmenetlust.

Saatse kordoni juht Arvi Suvi ütles pressiesindaja vahendusel, et viimaste aastate võrdluses on ebaseadusliku rände juhtumite hulk rohelisel piiril pisut alanenud. «Veidi vähem on ebaseaduslikul rändel olevaid piiriületajaid, kuid ka piiri ääres ekslevaid turiste, seenelisi ja muidu matkaselle.» Vähenemise põhjuseks peab ta juba mõnda aega käinud piiriehitustööd ja nähtavamat piirimärgistust. Samuti on piirivalvurite igapäevatöö tõhusam, väljaõpe parem ja varustus moodsam, ütles Suvi.

Tänavu viie kuuga on idapiiril piiripunktide vahelisel alal avastatud viis ebaseadusliku rände juhtumit, milles piirivalvurid pidasid kinni kokku kaheksa vietnamlast, ühe sudaanlase, ühe venelase ja ühe armeenlase. Mullu samal ajal avastati rohepiiril kaks ebaseadusliku rände juhtumit, milles peeti kinni kokku 19 vietnamlast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles