Nädalavahetusel jagub sportlikku ilu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nanette Christine Andersson.
Nanette Christine Andersson. Foto: Sille Annuk

«Seda jääd tuleb veel mitu korda kasta, praegu ei kan­­nata ta mingit kriitikat,» takseeris tuntud uisutamistreener Tiiu Valgemäe eile lõuna paiku seda, mis hokimängijad Lõunakeskuse jääväljast alles olid jätnud. Iluuisutajad said siiski trenni alustada.


Täna-homme-ülehomme Lõunakeskusse minejail tasub pikemalt aega varuda. Lisaks võimalusele turgutada sisemaist tarbimist saab kaubakompleksis nädalavahetusel ohtralt nautida sportlikku silmailu.

Lõunakeskuse liuvälja on täna varahommikust pühapäeva õhtuni hõivanud üle 300 iluuisutaja viiest riigist – Eestist, Lätist, Leedust, Soomest ja Venemaalt. Järjekorras juba viiendal Tritsutajate Trophyl liugleb jääle uisutajaid igas vanuses, nelja-aastastest täiskasvanuteni.

Pikad päevad

Võistluspäevad algavad juba kell üheksa hommikul ja kestavad üheksani õhtul. Trophy raames peetakse ka Tartu lahtised meistrivõistlused ja täiskasvanud harrastusiluuisutajate Balti karikasarja kolmas etapp.

Tõotab tulla igati kõrgetasemeline mõõduvõtt, arvestades, et ka Venemaa esindus lööb kaasa. On ju sealne iluuisutamine peaaegu klass omaette. «Teada on, et Venemaalt peaks tulema Maria Savitskaja – väga tugev uisutaja juunioriklassis,» kinnitab Tritsutajate Trophy korraldaja, Tartu  iluuisutamisklubi Tritsutajad juht Heidy Andersson.

Naaberriikidele pakuvad tõsist konkurentsi uisutüdrukud nii Tallinnast kui Tartust. «Eriti kui võtta pisemate tüdrukute vanuseklasse, siis on tase nii Lätis, Leedus kui Eestis päris kõrge,» kinnitab korraldaja, «võib-olla juunioride klassis on konkurents väiksem.»

«Tartus on päris häid tüdrukuid,» kiidab ta meie šansse, «vanuses kaheksa aastat ja ülespoole loodame meistritiitlid koju jätta.»

Välistatud pole see ka juunioride klassis, kus Tartul on välja panna väga võimekas Sindra Kriisa. «Loodame, et neis sarjades, kus tartlased on esindatud, esindavad nad kodulinna väga hästi,» usub Andersson.     

Uisufanaatikud

Täna alanud võistlus on Anderssoni sõnul lastele väga tähtis. Lapsed tahavad alati meistrid olla. «Viimastel päevadel muud sõna ei kuulegi kui «meistrikad»,» kirjeldab ta, «see on midagi muud kui tavaline võistlus.»

Tõelised iluuisufanaatikud  on ka Balti karikavõistlusel kaasa löövad täiskasvanud tartlased.
«Täiskasvanutele korraldatakse vähe võistlusi ja meie harrastajad ei jäta neist ühtegi vahele,» ütleb Andersson. «See on hea võimalus neile, kes on alustanud võib-olla alles 10-aastaselt, aga tahaksid samuti esineda.»

Nädalavahetusel on taas selline võimalus. Võistluskavva on lisatud ka täiskasvanud harrastajate kujunduisutamine ehk rühmakava.

Iluuisutamisvõistlus Tritsutajate Trophy

• Tartu Lõunakeskuse liuväljal 8.–10. aprillini.

• Osaleb üle 300 iluuisutaja viiest riigist.

• Võistluste algus kell 9.

• Trophy raames peetakse ka Tartu lahtised meistrivõistlused ja täiskasvanud harrastusiluuisutajate Balti karikasarja etapp.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles