Cinamon hakkab 3D-filme näitama

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dolby 3D-prille katsetavad ja demonstreerivad Cinamoni kino juhataja Maret Kaur (paremal) ja programmijuht Triin Sasi.
Dolby 3D-prille katsetavad ja demonstreerivad Cinamoni kino juhataja Maret Kaur (paremal) ja programmijuht Triin Sasi. Foto: Sille Annuk

Lisaks Ekraanile hakkab sellest reedest ka Cina­moni kinokeskus pakkuma oma külastajatele kolmedimensioonilisi filmielamusi ning loodab seeläbi oluliselt suurendada kinokülastajate
hulka.


Cinamoni juhataja Maret Kauri sõnul oodati 3D-filmide näitamiseks vajalikku tehnikat juba aasta tagasi, kuid erinevatel põhjustel jäi asi venima.

«Üks asi oli raha, olulisem oli see, et iga selline otsus tuleb enne langetamist tõsiselt läbi kaaluda,» selgitas Kaur ning loetles üleskerkinud küsimusi. «Kui palju see ikkagi kinosaali inimesi juurde toob? Kas see pole äkki trend, mis hakkab ühel hetkel vaibuma?»

Praegune hetk tundus aga nii Kaurile kui ka Cinamoni programmijuhile Triin Sasile täpselt õige.

«Võrreldes eelmise aastaga on 3D-filme palju rohkem ning neid tuleb järjest peale,» lausus Sasi.
«Loomulikult oli tähtis ka publiku huvi. Tegime hiljuti oma külastaje hulgas küsitluse ning iga kümnes vastaja nimetas 3D-d,» lisas Kaur.

Suures saalis

3D-filme hakatakse näitama Cinamoni kõige suuremas saalis, kus on 319 kohta. Saalis vahetati ära ekraan ning paigaldati spetsiaalne 3D-projektor. Külastajad saavad prillid kätte vahetult enne kinosaali sisenemist. Pärast filmi pestakse kõik prillid ära. «Selleks on meil spetsiaalne pesumasin, kuhu mahub korraga 60 paari,» lausus Kaur.

Võrreldes Ekraani 3D-ga, on Cinamonis kasutatavad Dolby prillid passiivsed. «See tähendab, et ruumiline efekt moodustatakse juba projektoris. Ekraanis on 3D-prillid aga patareidega ja efekt moodustub prilli sees,» selgitas Kaur. Kuna passiivsed prillid on kergemad, püsivad need ka lastel paremini peas. Uus süsteem läks kinole maksma 100 000 eurot (1,56 miljonit krooni).

Koos 3D tulekuga muutis Cinamon ka hinnakirja ehk tavafilmide piletihinnad läksid veidi odavamaks.

Uued hinnad

«Me ümardasime neid natukene allapoole, et teenindus oleks kiirem ja mugavam,» põhjendas Kaur.
Boonuskaardi omanikule hakkab 3D-seansi pilet maksma nädalavahetusel näiteks 6 eurot. «Meil on ligi 30 000 kaardiomanikku ja see hind peaks olema taskukohane,» pakkus Kaur.

Uusi 3D-filme hakkab Ci­na­moni kinokavasse lisanduma iga kahe nädala tagant. «Loodame väga, et inimesed hakkavad nüüd kino veelgi rohkem külastama ja armastama. Seda sammu ei saanud jätta tegemata ja me oleme suureks huviks valmis,» kinnitas Kaur.

Esimeseks 3D-filmiks on kogu pere animatsioon «Rio», mida näeb nii eesti kui ka inglise keeles.

Programmijuhi sõnul on kino külastatavus aasta-aastalt kasvanud. Näiteks märtsis käis Cinamonis 33 000 kinolist, mis on rohkem kui mullu.

«Külastatavus ei sõltu aas­taajast, vaid filmidest. Ka suvel käiakse väga palju kinos, kui on hea film,» ütles Sasi, kelle sõnul jääb keskuse viiest saalist sageli väheks. «Kuna filmivalik suureneb iga aastaga, siis olekski ühte saali juurde vaja.»

Forum Cinemase kinode hulka kuuluv Ekraan tõi 3D-süsteemi Tartusse mullu aprillis. Firma linastusjuht Rein Palosaar ütles, et rahvale 3D-filmid meeldivad: «Võrrel- des tavafilmidega on need seansid rohkem välja müüdud.»

Läinud aasta andmetel eelistas 75 protsenti külastajatest Cinamoni ja 25 protsenti                          Ekraani. «Ega Tartu kahte kino ära ei toidagi. 2009. aastal maksid kinoettevõtted Tartus filmide näitamisel peale üle 5 miljoni krooni,» ütles Palosaar.

3D-filmid Cinamonis

• 8. aprillil «Rio»

• 29. aprillil «Thor»

• 13. mail «Preester»

• 18. mail «Kariibi mere piraadid: võõrastel vetel»

• 3. juunil «Kung fu panda»

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles