Eesti ja Soome ühislavastuses tekib Kaksismaa

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen etendusest.
Stseen etendusest. Foto: Gabriela Liivamägi

Teater Must Kast esietendab täna õhtul ERMi viinaköögis koostöös Soome teatrijõududega valminud «Kaksismaa/Kaksoismaa», mis on ühtaegu poliitiline utoopia Eesti-Soome kaksikriigist ja poeetilis-muusikaline lavastus. Autor ja lavastaja Anni Mikkelsson (Meriteatteri).

Fantaasiaküllases ja muusikat täis suvelavastuses uuritakse, kuidas on praeguste noorte põlvkonda mõjutanud eelnevate sugupõlvede lood ja laulud. Näitlejad räägivad ja laulavad eesti ja soome ning segakeeles (kohati ka inglise keeles) ehk kaksismaa keeles.

«Kaksismaa/Kaksoismaa» on esimene teatrilavastus, mis tuleb vaatajate ette ERMi viinaköögis (Muuseumi tee 2). Uus etenduspaik on vihmade eest kaitstud läbipaistva katusega, kuid jahedus ja tuul ulatub siiski publikuni. Teatrikülastajatel soovitatakse piknikutekid ja pleedid kaasa pakkida.

Kokku on kavas anda kuus etendust, lisaks esietendusele oodatakse publikut 27., 28. ja 30. juunil ning 1. ja 2. juulil kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles